Svensk design tar över helt hus i Milano

Under namnet "Swedish Style Milan" intar svenska företag och formgivare hotellet TownHouse 12 under en vecka i samband med Salone del Mobile, Milanos möbelmässa, den 13-18 april. Här finns förutom showrooms också ett urval ur Greenhouse, Stockholm Furniture Fairs utställning med unga oberoende formgivare, liksom deltagande av ett 20-tal företag som medverkar med designmöbler och andra nya produkter.

Bakom projektet står Exportrådet och Stockholm Furniture Fair i samarbete med det italienska hotellet TownHouse12. Hotellet driver också Absolut Icebar Milano, den första och hittills enda isbaren utanför Sverige. Bland de medverkande i Swedish Style Milan finns Asplund, David Design och Sfera (ett japanskt företag som samarbetar med arkitektkontoret Carlsson-Koivisto-Rune) som alla har showroom på hotellet. Volvo är också på plats och andra deltagande företag är bland andra Blå Station, Kasthall, Nola, OFFECCT och Swedese.

Syftet med Swedish Style Milan är att skapa en mötesplats för alla som är intresserade av svensk design. Det är ?Happy hour? varje kväll och fredag den 15 april arrangeras en stor gemensam fest för de deltagande företagen och deras internationella kontakter samt press och media.Information om satsningen och de deltagande företag finns på www.swedishstylemilan.com