Svenskt Tenn

Årets vårutställning på Svenskt Tenn visar dukningens konst. Den öppnar i dag och ger inspiration till dukning i elva olika sociala sammanhang från den pirriga första dejten till bröllopsmiddagen. I två av dukningarna premiärvisas bestickserien CPB 2091 av Prins Carl Philip och den lekfulla porslinsserien Taste av Paula Navone.

– Båda serierna har en nutida form med tydliga referenser till historien och är lätta att placera i såväl moderna som traditionella sammanhang. Vår grundare Estrid Eriksson revolutionerade begreppet dukning på sin tid och vi känner ett ansvar att hålla dukningskonsten levande, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Svenskt Tenn har arbetat fram elva kompletta dukningar som bildar bakgrund till olika sociala
sammanhang: Vardagsmiddag, Frukost, På egen hand, Kafferep, TV dinner, Söndagsmiddag, Barnkalas, Take away-middag, Vi två första kvällen, Bröllopsfest och Abstrakt stilleben.

– Utställningen tar utgångspunkt i hur man med enkla medel kan förmedla stämning och känslor i
samband med måltiden. Även en middag med hämtmat kan genom dukningen bli stämningsfull och på liknande sätt kan man lyfta vardagsmiddagen eller en middag framför TV:n, säger Thommy Bindefeld.Silverbesticket CPB 2091 är producerat i Sverige av Mema/GAB och kostar 1000 kronor per del. Svenskt Tenn har initialt ensamrätt på ett schatull med 24 delar, som kostar 23 500 kronor. Taste är en helt ny servis i benporslin med en lekfull form skapad av den italienska designern Paula Navone. Svenskt Tenn blir först i Sverige med att sälja Taste. Delarna kostar mellan 190 och 950 kronor styck.

Utställningen pågår hos
Svenskt Tenn i Strandvägsgalleriet,
Strandvägen 5, till den 7 maj.

För mer information vänligen kontakta:
Lisa Wikfeldt, marknadskoordinator: 08-670 16 04 eller lisa.wikfeldt@svenskttenn.se
Thommy Bindefeld, marknadschef: 08-670 16 02 eller thommy.bindefeld@svenskttenn.seSvenskt Tenn

Strandvägen 5 Box 5478 114 84 Stockholm
Tel 08 670 16 00 Fax 08 670 16 16.
Öppettider:vardagar 10-18, lördagar 10-16
E-mail: info@svenskttenn.se

 

Svenskt Tenn grundades 1924 av formgivaren och teckningsläraren Estrid Ericson (1894-1981). 1934 inleddes ett livslångt samarbete med Josef Frank, redan då välkänd arkitekt, stadsplanerare och designer, som precis hade lämnat Österrike för att bosätta sig i Sverige. Tillsammans skapade
de grunden i den inredningsfilosofi som Svenskt Tenn kom att representera. Kombinationen Estrid Ericsons konstnärlighet och företagsamhet och Josef Franks geniala, tidlösa formgivning visade sig snart bli ett framgångsrikt koncept. Svenskt Tenn ägs av Kjell och Märta Beijers Stiftelse.