Svenskt Tenn

Svenskt Tenn har öppnat dörrarna till sin nya utställning på Strandvägsgalleriet där Jonny Johansson, Creative Director på ACNE, fått fria händer att tolka Svenskt Tenn. Resultatet är en gestaltning av en konstnärsateljé där en skapandeprocess och dess energi skall kunna upplevas.

– Vi frågade Jonny Johansson eftersom han är en oerhört spännande och kreativ person. I mina ögon har han även likheter med Estrid Ericson som grundande Svenskt Tenn. Båda är samlare och esteter med fingertoppskänsla, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Mötet mellan Svenskt Tenn och Jonny Johansson syns bland annat i att denim tar klivet från kroppen och blir en generös bricka. Brickan kommer att säljas i en numrerad och begränsad upplaga till förmån för Childhood Foundation. I ”ateljén” visas fler överraskande kombinationer av klassiskt och modernt. Second hand-skinnjackor har använts till att klä en klassisk Josef Frank-stol vilket skapar en möbel med ett helt nytt uttryck.

– Inredning är mode och mode är inredning. Jag har en kärlek till Svenskt Tenn och söker ofta inspiration här. Modevärlden söker alltid efter det unika som inte finns någon annanstans – som exempelvis Svenskt Tenn, säger Jonny Johansson, ACNE.

Utställningen pågår på Svenskt Tenn i Strandvägsgalleriet, Strandvägen 5, mellan den 3 februari och den 22 mars.

För mer information vänligen kontakta:
Lisa Wikfeldt, marknadskoordinator: 08-670 16 04 eller lisa.wikfeldt@svenskttenn.se
Thommy Bindefeld, marknadschef: 08-670 16 02 eller thommy.bindefeld@svenskttenn.se
Svenskt Tenn

Strandvägen 5 Box 5478 114 84 Stockholm
Tel 08 670 16 00 Fax 08 670 16 16.
Öppettider:vardagar 10-18,lördagar 10-16
E-mail: info@svenskttenn.se