Jurybedömd ung svensk form tillbaka för sjätte gången

Nu är det dags att lämna in bidrag till UNG 06/07. För sjätte gången arrangeras projektet som startades 1998 på initiativ av Svensk Form och Form/Design Center. UNG 06/07 som är en jurybedömd vandringsutställning ska öka och bredda kunskapen om just ung och nyskapande svensk formgivning. UNG 06/07 ska även fungera som ett forum för möten mellan formgivare, publik och producenter.
Utställningen vänder sig till unga formgivare verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Formgivarna är välkomna att söka till och med det år de fyller 30. Äldre sökande har rätt att delta om de är studerande vid den aktuella tidpunkten. Sista anmälningsdag är måndag den 2 september. Ansökningshandlingar finns att ladda ner digitalt från www.ung0607.se.
Så här säger några av de tidigare deltagarna:
Jörgen Nordqvist: Rent konkret har UNG fungerat som en `kvalitetsmärkning` och skapat en nyfikenhet i möten med blivande uppdragsgivare. Det har också gett mig möjlighet att ställa ut bl a i USA och nu i vår på Nationalmuseums utställning Konceptdesign.
Eva Schildt: När man ser tillbaka, det var fyra år sedan jag var med, så var det extra roligt att vara med på UNG, därför att det var den första tävling plus utställning som jag var med på. Karriärmässigt, ja det ledde till en massa press i och med att utställningen turnerar runt och att Nationalmuseum köpte in mina saker till sin samling. Så det var kanon!
Fredrik Mattson: Ung Svensk Form gav mig möjlighet att under min studietid nå ut till en bred publik samt att komma i kontakt med producenter och media. Utmärkelsen innebar mycket för mitt fortsatta arbete.
Juryn för UNG 06/07 består av: David Castenfors, Maj Eskilsson, Pär Engsheden, Louise Hederström, Cecilia Hertz, Mattias Lind, Erica Jacobson. De uppmanas att vara öppna för det oväntade och nyskapande så att urvalet speglar det som händer men också det som kommer. Till sökande som särskilt utmärkt sig har juryn möjlighet att dela ut stipendier.
UNG 06/07 bedrivs av Svensk Form som givit Form/Design Center särskilt uppdrag att genomföra projektet. UNG 06/07 genomförs i samarbete med Riksutställningar och Stockholmsmässan. Projektledare för UNG 06/07 är Karin Wiberg.
För mer information, kontakta Stefan Nilsson, Svensk Form, stefan.nilsson@svenskform.se 08-463 31 97 eller Karin Wiberg, Form/Design Center, karin@ung0607.se 040-664 51 50