Pressmeddelande
Stockholm 2 maj 2000

Den stressfria manschettknappen
- svensk designnyhet från Simplicitas

Designföretaget Simplicitas senaste produkt, manschettknappen Futura, som är formgiven av Björn Dahlström kombinerar svensk design med enkel funktion. Premiären för Futura hölls vid det svenska designevenemanget "Stockholm New York" i regi av tidsskriften "Stockholm New" i NY.

Manschettknappen Futura är tillverkad i rostfritt stål och sätts enkelt fast i skjortan. Futura det latinska ordet för framtid, bryter därmed med en lång tradition av krångel och tidsödande fummel.

- Manschettknappen består av en enkel bit metall utan rörliga delar och kombinerar vacker form med enkelhet. jag tycker att finns något väldigt vackert, inte bara i estetik, utan när form och funktion möts, säger Björn Dahlström.

Björn Dahlström är professor i möbeldesign på Konstfack och arbetar med allt från grafisk formgivning till tyngre industridesign i Sverige, Finland och Italien. - Sedan manschettknappen blev mode på 1600-talet har den krävt tid, tålamod eller tre händer för att sätta fast. Futura är snabbt på plats med ett enkelt tryck och tas loss lika enkelt, säger Thomas Dahlgren, VD för Simplicitas.

Bland Simplicitas övriga produkter märks bland annat brevvågen Epistola, spegeln Veritas och visitkortshållaren Persona. Samtliga produkter har skapats av svenska formgivare och tillverkats i Sverige, med en tydlig koppling till en lång svensk tradition av enkel och minimalistisk design.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Dahlgren, VD Simplicitas,
tel. 08-6610091 alt. 070-723 19 82

www.simplicitas.se