Nordform

Signe Persson-Melin på betongspåret

Nordform har glädjen att presentera det nya samarbetet med formgivaren och konsthantverkaren Signe Persson-Melin. Vi producerar serien IVÅG enligt en förlaga som Signe tog fram till trädgårdsutställningen på Rosendal 1998.

Foto: Scandinaviandesign.com

IVÅG består av platta, fågelbad och litet planteringskärl i läcker betong. De organiska modulerna samspelar med naturen i ett genomtänkt system som uppmuntrar till individuellt skapande. De mjuka båglinjerna smyger sig in i växtligheten och ytan kan byggas på efterhand som behovet växer.

Alla produkter i serien har samma konturmått och de kan ersätta varandra i ett levande pussel. Produktmåtten är 300x217, höjd 60 mm för platta och fågelbad samt 180 mm för planteringskärlet. Krukan är försedd med dräneringshål. Betongen är frosttålig, men kruka och fågelbad kan gärna tas in till vintern.

Färger: naturgrå och antracit.

Foto: Per Melin

Signe Persson-Melins IVÅG på Nordiska Trädgårdar 10–13/4 2008

Trädgårdsmässan i Älvsjö har precis stängt. Nordform tillsammans med Hasselfors och Liseberg bjöd på en vacker inspirationsträdgård med naturtema. Trädgården porträtterades i svt:s Gomorron Sverige på torsdag morgon.

Med naturtemat som bas var trädgården uppbyggd kring idéer kring lättskött trädgård. Genom att odla i stora krukor håller man växtligheten koncentrerad till lättskötta punkter med stor jordvolym. Och stora jordvolymer finns bl a i Nordforms planteringskärl Bergen, Österlen eller Svenshög. Plattlagda ytor kan avgränsas med sittmuren Outline med den vackra kurvan.

Signe Persson-Melins produktsystem IVÅG med platta, fågelbad och liten kruka gjorde stor succé. De antracitfärgade IVÅG-kärlen med sin vackra glans lockade många intresserade.