Signe Persson-Melin
Kannor (unikat) i stengods
28 juni-27 juli 2003

Aslaregärdet/Kapellsträddet
Öppet onsdag t.o.m. söndag kl 13.00-17.00
Måndag och tisdag stängt
Tel 0414-300 79

Signe Persson-Melin samtalar med HC Ericson

Textildesigner Ulla Kandell, Signe Persson-Melin och
Smyckekonstnär/silversmed Vivianna Torun Bülow-Hübe

Signe Persson-Melin och Torun Bülow-Hübe i den vacka trädgårdenFoto: HC EricsonSigne Persson-Melin har i snart 50 år varit verksam som konsthantverkare, keramiker och formgivare. Hennes yrkesliv är så mångfacetterat att det inte låter sig sammanfattas i en titel. Hon har drivit egen verkstad och arbetat inom metall-, glas- och porslinsindustrin. 1985 blev hon Sveriges första professor i formgivning, vid institutionen för Keramik och glas på Konstfack.

"Trädgårdsateljén" i Skillinge ligger mitt i fiskelägets gamla bebyggelse längs det s.k. Aslaregärdet, ett stenkast från byns lilla kapell. Den gröna boden i den prunkande trädgården har av någon kallats "Österlens minsta konsthall", kanske med fog eftersom boden ursprungligen var en kolonistuga men som idag tjänar som ateljé och utställningslokal. Signe Persson-Melin har många band till Österlen och inte minst till Skillinge, dit hon återvänder i sommar. "Signes kannor" kallar hon sin utställning, som hon skräddarsytt efter det lilla men rumsligt generösa intryck som möter besökaren. Unika kannor, s.k. unikat, i stengods, var och en med ett eget uttryck, personliga avtryck signerade Signe Persson-Melin.

"Trädgårdsateljén" i Skillinge finns i anslutning till konstnärsparet Thérèse Reuterswärd och HC Ericsons ateljéer och bostad. För mer information om sommarutställningen ring 0414-30079 eller kontakta oss per e-post
therese.reutersward@telia.com
hc.ericson@hce.sePressbilder

Alla bilder är i formatet RGB, jpeg.
Bilderna har en upplösning av 300 pixlar/tum.

För att ladda ner bilderna håll markören nertryckt på länken eller bilden tills dialogrutan framträder "spara länk till skiva" spara ner filen till datorn.

Pressmeddelande i Wordformat