I utställningen "Homo ludens   –   den lekande människan" visar studenter från Högskolan för Design och Konsthantverk exempel på formgivning på temat leksignaler för barn, i åldrarna 5-8 år. Några av dem har visats på årets möbelmässa i Stockholm, andra visas nu för första gången.Designutbildningen Child Culture Design, har bjudit in studenter från hela HDK för att visa möbler och annan formgivning som stimulerar fantasi och kreativitet. Den centrala aktiviteten i barns liv är leken. Den är specifik, kreativ och uppslukande. Vad händer när man i vardagen utgår från barns perspektiv? Utställningen blir en sinnlig upplevelse för barn, och vuxna i deras närhet.I denna interaktiva utställning där barnen kommer att ha möjlighet att leka och upptäcka, planeras även aktiviteter, som generationsmöten under pensionärsverksamheten på fredagarna, träffar på torsdagarna för föräldralediga samt workshops. Utställningen är ett samarbete mellan Högskolan för Design och Konsthantverk och Röhsska museet.

Tillsammans med studenter från Child Culture Design har Röhsska i ett separat projekt tagit fram ett aktivitets-kit, "Röds skattkista", för att barn ska kunna utforska och ta till sig museet på ett nytt sätt - på barnens villkor. Genom inspirerande berättelser och aktiviteter, guidar Draken RÖD barnen och deras föräldrar genom museet.

Designutbildningen Child Culture Design startade hösten 2009 på Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet. Genom att fokusera på barns lek, barnens perspektiv och speciella förutsättningar har HDK skapat en designutbildning som inte har någon motsvarighet i världen. De besläktade utbildningar som finns internationellt fokuserar utan undantag på produkten i sig.

Läs mer om utbildningen Child Culture Design: http://www.hdk.gu.se/sv/utbildningar/design/child-culture-design-avancerad-niva

Utställningen pågår 1 juni – 29 augusti 2010.
Vernissage tisdagen den 1 juni kl 18.00

Röhsska museet
Vasagatan 37-39, SE-400 15 Göteborg
www.designmuseum.se