Offecct


Svenska designföretaget OFFECCT satsar på sommarstockholmaren och turisten och håller öppet alla vardagar kl 9-18 hela sommaren. I den nya butiken på Torsgatan 13, ritad av Claesson Koivisto Rune, visas en utställning med härlig sommarkänsla med designikoner av svenska och internationella formgivare. Den vetgirige kan få se hur OFFECCTs världskända möbler i design av några av världens främsta formgivare tillverkas hantverksmässigt i Tibro – varje halvtimme startar en ny filmvisning med storyn bakom OFFECCT i den nyinredda filmsalongen.

OFFECCT passar även på att lansera en ny storlek av pallen/bordet Flower i design av Eero Koivisto. Den nya mellanstorleken går under namnet Flower Medi och finns i samma fyra färger som tidigare edition; svart, rött, orange och vitt. I samband med detta erbjuder butiken sommarpris på barnens favorit FLOWER Mini. Priset (795 kr) gäller endast i OFFECCTs egen butik och endast under juli och augusti månad.

- Showroomet är en visuell kulturbärare för OFFECCTs speciella företagskultur, förklarar Kurt Tingdal, vd och grundare för OFFECCT. Det är viktigt att vi hörs och syns även mot vanliga konsumenter, och inte bara finns till för branschen. Vi vill att den designintresserade allmänheten hittar till oss på Torsgatan och det är ett ypperligt tillfälle att få visa upp kvalitativ, svensk design för besökande turister.

Butiken ligger mitt i det expanderande, mysiga promenadstråket vid Norra Bantorget. Andra nya, spännande aktörer som hunnit etablera sig i området från City upp mot Vasastan och Bonniers Konsthall är Clarion Sign, Tiger och omskrivna restaurangen Cloud Nine.

OFFECCTs nya showroom/butik öppnade i samband med Stockholm Design Week i februari 2009 och har snabbt blivit en central mötesplats för inköpare, arkitekter och inredare. Arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune har ritat och inrett de nya lokalerna. Upplevelsen av den nya butiken är urban och färgstark på många sätt och arkitekterna använder liknelsen ”Milano på OFFECCT-vis”. Butiken är minst lika nytänkande som möblerna i OFFECCTs sortiment och väl värd ett besök.


 

Offecct
För ytterligare information,
välkommen att besöka www.offecct.se
eller kontakta: Kurt Tingdal,
vd/marknadschef OFFECCT, telefon 0705-813383
eller OFFECCTs presskontakt Karin Sköldberg,
Trendgruppen telefon 070-6453575
e-post karin skoldberg@trendgruppen se