Offecct

OFFECCTs designkoncept skapar Respekt

Den 29 november öppnades portarna till Göteborgs nya mötesplats Respekt. Företaget OFFECCT har med sitt designkoncept skapat möjligheter för nya sätt att mötas och bidragit till att utveckla en unik miljö som skall få besökarna att känna sig väl till mods. Respekt kombinerar brasserie, nattklubb, konsert, events och konferens i ett unikt forum. Konceptet bygger på humanism, sunda värderingar, sensualism och skandinavisk design. Mötesplatsen skapar dessutom ett annorlunda levande showroom för OFFECCT som fysiskt kan visa designpubliken i västra Sverige hur produkterna fungerar live.

Designproducenten OFFECCT erbjuder helhetslösningar för företag där design är avgörande för att nå uppmärksamhet och skapa en attraktiv, stimulerande miljö. Efter flera års målmedveten internationell bearbetning har OFFECCT knutit till sig erkända designers världen över och är ett globalt varumärke.

Våren 2004 fick OFFECCT förfrågan, via FIGURA Arkitekter, att medverka med sitt designkoncept för att skapa Västsveriges nya mötesplats RESPEKT, på anrika Järntorget i Göteborg.

Totalt har ägarna investerat mer än 24 miljoner kronor i det nya designcentret.
Målet är att erbjuda något nytt inom restaurangbranschen för livsstilsintresserade människor och bygga ett koncept kring sunda värderingar och hög kvalité, oavsett härkomst och framtid, tro eller vetskap. Här ska privatpersoner och företag kunna konferera, lansera produkter eller bara ta en kopp kaffe.

För att skapa den rätta inredningen föll valet på OFFECCTs nya designkollektion eftersom produkterna helt motsvarade de förväntningar och värderingar Respekt vill kommunicera till sina gäster. Olle Andersons QUCIK-stolar och QOOL-barstolar bildar nu grunden i brasseriet med påkostat tapetseriarbete och rätt komfortkänsla. Eero Koivistos soffsystem ORBIT i grönt ulltyg från Kvadrat slingrar sig genom lokalen och skapar en naturlig mötesplats för spontana möten. I de båda loungerna på andra våning kan gästerna omge sig av Karim Rashids organiska former i de exklusiva ORGY-sofforna. Eller koppla av och umgås i TINTO-fåtöljer formgivna av Claesson Koivisto Rune samt i Alfredo Häberlis kubistiska SOLICHAIR.

”Respekt ska vara ett annorlunda forum fyllt av goda upplevelser och vänligt bemötande med möjlighet för alla att ta del av det skandinaviska designuttrycket,” säger Percy Ranebjörk som grundat Respekt tillsammans med tidigare NHL-proffset Thomas Steen.

OFFECCT har varit ”turn key” leverantör av all lös inredning till Respekt.

”Samarbetet med arkitekten Richard Nilsson och ledningen för Respekt har varit mycket stimulerande,” säger Kurt Tingdal, VD på OFFECCT.
”Tillsammans har vi skapat en bra mötesplats för gästerna, framför allt på grund av att ägarna har haft modet att konsekvent satsa på design av hög kvalité fullt ut, vilket vi är övertygade kommer vara en lönsam investering för varumärket Respekt,” fortsätter Kurt Tingdal.

För mer information, kontakta:
Kurt Tingdal, VD OFFECCT, tel. 0504-415 00, mobil 0705-81 33 83
Percy Ranebjörk, VD Respekt, tel. 0706-24 44 91

Offecct

OFFECCT utvecklar och tillverkar fåtöljer, soffor, stolar, bord, konferensbord och tillbehör som klädhängare, paraplyhållare och papperskorgar. OFFECCT:s grundläggande koncept är att genom väldesignade möbler skapa
förutsättningar för kreativa och stimulerande möten som stärker företagets image. OFFECCT har sitt huvudkontor i Tibro men finns även representerade i Danmark, Finland, Norge, Island, Storbritannien, Frankrike, Holland, Luxemburg,
Belgien, Schweiz, Österrike, Tyskland, Spanien, Tjeckien, USA, Canada, Australien, Japan, Korea, Hong Kong och Ryssland. Besök gärna vår hemsida på: www.offecct.se