Totem Design Gallery i USA:
OFFECCT etablerar sig i New York

För den trendkänsliga internationella publiken presenterar OFFECCT den 17 maj nya möbelkollektioner, formgivna av aktuella formgivare som Karim Rashid från New York och Jean Marie Massaud från Paris. Introduktionen sker hos en av USA:s mest intressanta designföretag, Totem Design i New York i samband med den stora möbelmässan, ICFF (International Contemporary Furniture Fair) som pågår 19-24 maj.

— Att vi valt New York är en del i vår strategi att vara etablerade på platser där intresset för skandinavisk design är mycket stort. Vi ser främst att vår uppgift är att utveckla möbler för kreativa mötesplatser och med hjälp av internationella välkända formgivare utveckla och tillverka inredning och möbler som stödjer det ökade behovet av kommunikation mellan människor, säger Kurt Tingdal, VD för OFFECCT.

OFFECCT etablerar sig nu på världskartan med ett eget event i USA. På Totem Design och Totem Gallery i New York visas två nya kollektioner, ORGY och KARMA, som formgivits av Karim Rashid och en ny kollektion av flexibla soffor, EASY BLOCK, formgivna av Jean-Marie Massaud, högaktuell formgivare från Frankrike.

Totem Design Group startades i New York 1997 och består idag av en butik, ett galleri och en tradingverksamhet

— Vår övertygelse är att bra design är god design som är tillgänglig för alla, och som man har råd att köpa. Det stämmer väl överens med OFFECCTS inställning till design och möbler, säger David Sherer, ägare till Totem Design. Vi vill sprida kunskap om god nutida design och intressera människor för designens betydelse och berätta vad som ligger bakom objekten — människorna, processer, material och inspiration och ideal som skapar kreativitet.

Årets internationella exponering är OFFECCTS största satsning någonsin för att nå ut till en bred marknad. Erkända formgivare som återspeglar olika kulturella och geografiska skillnader är med och skapar den globala designkollektionen som OFFECCT står för. I USA ligger design högt på modelistan. Det visar inte minst de exklusiva klädmärken som nu också erbjuder möbelkollektioner. Försäljning av möbler och inredning har ökat explosionsartat de senaste åren vilket gör New York strategiskt viktig för den växande designmarknaden i USA.

OFFECCT har dessutom inlett samarbeten med nya återförsäljare runt om i Skandinavien, England, Australien, Holland, Tyskland och Frankrike. Förutom premiär av möbler formgivna av Karim Rashid och Jean Marie Massaud, presenteras i New York även årets nya möbler av europeiska formgivare som Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Thomas Eriksson, Olle Anderson från Sverige, Barber Osgerby från London, Rud Thygesen och Kasper Salto från Danmark och Alfredo Häberli från Zurich.

För mer information, se www.offecct.se, eller kontakta:
Kurt Tingdal, VD för OFFECCT, telefon +46-504-415 00
eller mobil: +46-705-81 33 83

Thomas Fridman, Exportchef för OFFECCT,
telefon +46-70-552 47 14

För mer information om Totem Design Group, se www.totemdesign.com