Fler svenska utställare än tidigare på världens största möbelmässa
Salone del Mobile i Milano 5-10 april.


Nästa vecka invaderas Milano av inköpare, formgivare, journalister och möbelproducenter från hela världen. Förra året kom 192 425 besökare från 141 länder, och i år förväntas nya rekord eftersom nyfikenheten på det nya mässområdet är stort. Bland de ca 220 utländska utställare som lyckas få en monterplats på den internationella mässan finns 11 svenska företag. För varumärkesbyggare med internationella ambitioner är det nästan ett måste att finnas med på den stora och prestigefyllda möbelmässan som visar det senaste inom möbeldesign.

Svensk möbelindustri går bra och under de senaste åren har exporten stadigt ökat. Men det är svårt att lyckas få monteryta i Milano, trots att mässan från och med 2006 har flyttat till ett nytt större mässområde står fortfarande ca 140 utländska utställare på väntelistan. I år har också de betydande italienska företagen som tidigare haft egna showrooms på stan återvänt till mässan och satsar stort på den.

— Vi tror att det är här möbelindustrin ska ställa ut för att på lång sikt öka exporten, och vi har därför under flera år aktivt arbetat för att utöka möjligheterna för svenska utställare i Milano, säger Anne-Sophie Ekelund från TMF. — Nu ger arbetet resultat, i år är antalet svenska företag fler än någonsin.

De svenska företag som kommer att ställa ut 5-10 april i Milano är:
Blå Station, Johanson Design, Karl Anderson & Söner, Kasthall, Klaessons Möbler, Källemo, Lammhults Möbler, Materia, Offecct, Skandiform och Swedese Möbler.

Salone del Mobile i Milano
Webbsida: www.cosmit.it

Trä- och Möbelindustriförbundet är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland medlemmarna finns företag som producerar trähus, möbler, snickerier samt träkomponenter.