Pressmeddelande
Svensk
- ny svensk vodka

På tisdag den 6 april finns för första gången på Systembolaget den nya vodkan Svensk (Lake Vättern Svensk Vodka) producerad av Svensk Vodka i Motala AB.

Flaskan har en ny och alldeles särskild formgivning framtagen av två unga designers baserade i London, Anthony Joseph och Kishor Mistry. Bilder på den nya produkten finns att hämta på
www.svenskvodka.se och www.svenskvodka.com

Den 8 april lanseras den nya vodkan på den engelska marknaden. Se videoklipp från lanseringen i London på www.svenskvodka.com

Nu satsar vi på export, vi ser England och framförallt London som den viktigaste marknaden säger Mikael Andersson, VD och grundare av Svensk Vodka. Under året kommer vi att fortsätta vår satsning och gå vidare till andra marknader i Europa.

Företaget startade sin försäljning den 6:e juni 1996 som den första privata producenten av spritdrycker sedan monopolets införande 1917. Svensk Vodka har idag fjorton egna varumärken varav fem säljs genom Systembolagets ordinarie sortiment. Svensk Vodka i Motala AB kommer att under våren genomföra en nyemission.

Svensk Vodkas affärsidé är att tillverka, förädla eller på annat sätt bereda spritdrycker, vin, teknisk sprit och alkoholfria drycker samt att driva partihandel, import och export inom området.


PRESSMEDDELANDE 1999-03-18

Nya ägare i Svensk Vodka.
Svensk Vodka i Motala AB får genom en ägarspridning både nytt kapital och ny kompetens till bolaget. Av de nya ägarna tar fem med erfarenhet från bl a exportindustrin och marknadsföring av konsumentvaror säte i Svensk Vodka.

- Vi står inför en expansionsfas och stärker på det här sättet vår internationella kompetens, säger Mikael Andersson, VD och tillsammans med Michael Lindberg grundare av Svensk Vodka. Vi kommer under året fortsätta vår satsning på exportmarknaden och planerar minst en större produktlansering.

- Svensk Vodka har på kort tid lyckats etablera sig som en seriös aktör på en relativt inmutat marknad och jag ser fram emot att få vara med och ytterligare utveckla bolaget, säger Peter Ahlstrand, en av de nya delägarna som bland annat varit med och startade Finanstidningen.

Övriga nya styrelsemedlemmar är Per Hildebrand med bakgrund från hotellbranschen, Anders Rabbe är verksam som förvaltare och rådgivare på Delphi placeringsrådgivning AB, Magnus Reutermo som äger ICA Maxi i Uddevalla samt finansmannen Sven-Olof Johansson genom bolaget Compactor.

När Svensk Vodka startade sin försäljning den 6:e juni 1996 var man den första privata producenten av spritdrycker sedan monopolets införande 1917. Svensk Vodka har idag fjorton egna varumärken varav fem säljs genom Systembolagets ordinarie sortiment.

- En tydlig internationell marknadstrend under de senaste åren har varit en ökad efterfrågan av vit sprit, det vill säga vodka, gin och rom, säger Mikael Andersson.

I fabriken i Motala sker även tillverkning och legobuteljering för två globala spritproducenter. För schweiziska Aloctra S.A. tillverkas vodkan "SVEDKA" och för engelska Allied Domecq & Wine "Svenskt Brännvin" och "Curtis Gin".

Svensk Vodkas affärsidé är att tillverka, förädla eller på annat sätt bereda spritdrycker, vin, teknisk sprit och alkoholfria drycker samt att driva partihandel, import och export inom området.


För ytterligare information:
Mikael Andersson, VD Svensk Vodka i Motala AB
telefon: 0141-23 36 90 eller 0708-23-36-91