För femte året i rad har Stockholm Furniture Fair bjudit in en välrenommerad internationell designer att gestalta Stockholmsmässans entrétorg. Denna gång har uppdraget gått till en av designvärldens stora legender - Giulio Cappellini.

- Få har påverkat möbelbranschen så mycket som Giulio Cappellini. Vi är mycket glada över att han har åtagit sig att göra en utställning här hos oss på Stockholm Furniture Fair. Det blir en personlig och inspirerande lounge som speglar Giulio Cappellini både som person och designer, säger Charlotte Wiking, projektledare, Stockholm Furniture Fair.

Giulio Cappellini föddes 1954 i Milano. Han tog examen i arkitektur 1979 och samma år började han arbeta i familjeföretaget Cappellini, där han är verksam både som Art Director och designer. Giulio Cappellinis formgivning beskrivs som tidlös och elegant och förutom för det egna familjeföretaget har han också designat för bland annat Alcantara och Flaminia.

Han har undervisat på arkitekturlinjen vid Domus Academy i Milano och varit gästprofessor vid universiteten i Valencia och Montreal. Giulio Cappellinis förmåga att se det nya och unika har också lett till att han har upptäckt flera av vår tids designstjärnor som till exempel Jasper Morrison och Tom Dixon.

Tidigare Guest of Honour är Patricia Urquiola, Spanien, bröderna Ronan och Erwan Bouroullec, Frankrike, Naoto Fukasawa, Japan samt Konstantin Grcic, Tyskland.

www.stockholmfurniturefair.se