Stockholm Furniture Fair möblerar om

Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair, världens största mötesplats för nordisk design, håller på att möblera om i mässlandskapet inför nästa omgång,
8-12 februari 2006.
Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair är så gott som fullbokade. Det finns sedan några år tillbaka en lång väntelista av företag som vill ställa ut, och projektteamet bakom Stockholm Furniture Fair gör sitt yttersta för att hitta nya kvadratmetrar på mässan.

Inför nästa år har man gjort en ommöblering i hallstrukturen, för att förbättra besökarflödet och produktpresentationen. A-hallen blir en renodlad hall för klassiska hemmöbler, utemöbler och mattor. B-hallen kommer att omfatta hemljus, moderna hemmöbler och inredning och textil i gränslandet mellan hem- och offentlig miljö.

- Att placera hemljus i B-hallen betyder att vi nu kan visa modern design för hemmet på ett och samma ställe, säger Charlotte Wiking, projektledare för Stockholm Furniture Fair. Det är ett sätt att lyfta fram ljusutställarna, som har utvecklats enormt under de senaste åren.

Stockholm Furniture Fair kan glädjas åt ett stort antal nya utställare från de nordiska länderna. Det har tillkommit ett femtontal nya danska företag, däribland Paustian och Montana, liksom ett tiotal norska företag, däribland Stordal och Sandvik.

- Därmed stärker vi vår ställning som största mötesplats för nordisk design, säger Charlotte Wiking.

Andra nya utställare är B&B Italia i samarbete med Kasthall, tiogruppen, Fagerhult och Thorn Lighting. Dessutom finns det 15 nya ljusföretag för offentlig miljö med på Northern Light Fair.

För fjärde gången visas Greenhouse, hallen för unga fristående designers som visar prototyper. Februari 2006 kommer även vandringsutställningen Ung06/07, premiärvisas i Greenhouse. De tidigare utställningarna har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt och många av tidigare års utställare är numera väl etablerade inom sina respektive områden.

Ung 06/07 är ett samarbete mellan Föreningen Svensk Form, Form & Design Center, Riksutställningar och Stockholmsmässan.

Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fairlockade senast ca 30 000 fackbesökare från 30 länder. 723 utställare visade sina nyheter på en 55 000 kvadratmeter stor yta.

För mer information kontakta Imke Janoschek, pressansvarig affärsområde inredning, telefon 0046 8 749 92 54 eller imke.janoschek@stofair.se

www.stockholmfurniturefair.se