PRESSRELEASE
Galleri Stolen AB
Stockholm Furniture Fair 2001
Monter C08:21
 
Swedese

Redan vid förra årets möbelmässa visade vi VINGA, som prototyp. Nu, efter ett år av avancerad produktutveckling, står VINGA flygfärdig. VINGA har nu utvecklats till ett koncept, bestående av karmstol, stol och konferensbord.

En egen matta! För Galleri Stolen har Lena Bergström formgivit FLAK, en kollektion vävda ullmattor, finns i fem olika svart/vitt/grå kombinationer.

"bord ett", design Björn Bahri, som förra året erhöll utmärkelsen Utmärkt Svensk Form, är nu en nyhet i Galleri Stolens kollektion.

FORSNÄSPRISET
FÖR MÖBLER AV SKIKTLIMMAT TRÄ

Pristagare år 2001 är professor Åke Axelsson arkitekt SIR, för stol och karmstol VINGA, läs mer..

 

VINGA karmstol och stol
"Är svaret på en tanke - en idé om ett siftskal helt utfört av tunnt skiktlimmat trä. Skalet består av två delar som limmas i samma form varefter delarna bearbetas och fogas samman till en enhet.

VINGA blir en mycket lätt och bekväm stol med ett brett användningsområde. Skall utföras i björk eller mahogny.

VINGA finns med underrede i flera varianter; helt i trä - stålrör - pelarstativ stativ på hjul - pelare för fastsättning i golv.

Åke Axelsson

 

VINGA konferensbord
En bra stol behöver ett bra bord!
Därför planterade vi på Galleri Stolen en idé som växte till ett bord för kreativa mÖten.Såväl för det lilla kontoret som för de stora mötesplatserna. Runt - ovalt - kvadratiskt eller rektangulärt - möte för två eller oändligt många. Bordsskivan utföres i lamellträ belagt med fanér av flammig björk alt. mahogny, massiva kantlister.

Åke Axelsson

 

FLAK
design Lena Bergström

En kollektion tunna vävda mattor i 100% ren ny ull, vävda i tuskaft med lin som varp, formgiven av lena Bergström för Galleri Stolen. FLAK finns i fem kompletterande svart/vit/grå färgställningar. Variationer som ger en vacker grafisk struktur med oregelbundna linjer som skapar liv och djup i ytan, Den diskreta mönstringen gör FLAK till en matta för olika rum.

"bord ett" design Björn Bahri

Ett bord i björk, med en skiva som bärs upp av massiva träbockar. Bordsskivan utföres som standard av lamellträ belagt med svarvad björkfaner eller vit laminat, med en massiv kantlist av björk. Ett modernt bockbord med tydligt redovisad konstruktion, rent och fritt från onödiga detaljer, som passar i hemmet såväl som på arbetsplatsen.

 

GALLERI STOLEN
Spårvagnshallarna Birger Jarlsg. 57
113 56 Stockholm
Tel 08-442 91 50
Fax 08-442 91 51
info@galleristolen.se

http://www.galleristolen.se