2000-02-09


visar nya kontorsmöbler i surrealistisk miljö på Möbelmässan i Stockholm

På Möbelmässan i Stockholm väljer Kinnarps att visa sina nya kontorsmöbler, serie e, i en surrealistisk och annorlunda monter. Ljus och ljudeffekter omger slutna rum som för tankarna till en farkost som svävar precis ovanför marken.

- Många blir nog förvånade. Det här är inte vad man förknippar med Kinnarps. Men vi vill på detta sätt markera vårt nya koncept och genom flera sinnen kommunicera tankarna bakom vår nya möbelserie, säger Bertil Davidsson, chef för marknadskommunikation på Kinnarps.

Vid första anblicken syns inte några möbler. Montern har grundats med en illgrön, konstgjord gräsmatta. Tre slutna kuber förbinds med en rund sluss och man måste gå in för att se Kinnarps nya möbler.

- När jag tittar tillbaka med självkritiska ögon inser jag att vi, och många andra i branschen, har agerat tråkigt på mässor. Vi har ställt upp en massa möbler som i en vanlig utställningslokal och stolt väntat på ovationer, säger Henry Jarlsson, VD för Kinnarps.

Höga internationella målsättningar
Kinnarps är Nordens ledande tillverkare av kontorsmöbler. Företaget expanderar kraftigt internationellt och är nu den femte största kontorsmöbeltillverkaren i Europa. Målsättningarna är höga inför framtiden. Kinnarps jobbar efter långsiktiga, strategiska mål och ska växa framförallt ute i Europa. Skandinavisk design är populär utomlands och svenska formgivare är väl renommerade.

- Vår målsättning är att bli bäst på att leverera kontorslösningar i Europa. Detta kommer att innebära att vi genom organisk tillväxt blir en av de tre största, säger Henry Jarlsson.

Upplevelsen avgörande
Genom monterns sluss kan besökaren gå till tre olika rum som bjuder på helt olika upplevelser. I ett rum spelas klassisk musik och möblerna är ljusa i en skandinavisk miljö med inslag av björk. I det andra rummet är färgskalan mörkare med material som borstat stål och rockmusik i högtalarna. Det tredje rununet känns som att stiga in i en Beatles-film från 60-talet. Det är glatt, färgrikt med runda former och popmusik.

- Vi vill visa att våra möbler blir vad du gör dem till. Har du en gitarr kan du spela både klassiskt och rock. Så är det med våra kontorslösningar också. Det är du som bestämmer hur möblerna skall användas och i vilket sammanhang de ska finnas, säger Håkan Lundblad, art director på Kinnarps, som tillsammans med designern Christian Halleröd formgivit montern.

Frigör personlig energi
Den nya, smått surrealistiska montern är formgiven för att aktivera flera sinnen hos mässbesökarna, för att på så sätt förmedla huvudtemat, att Kinnarps kontorslösningar frigör den inneboende personliga energin.

- Det leder till ökat välbefinnande för medarbetarna och högre produktivitet för företaget, säger Henry Jarlsson.

I serie e satsar Kinnarps på smarta kombinationsmöjligheter och kontinuitet med ett modernt snitt.

För ytterligare information, kontakta:

Henry Jarlsson, VD,
0515-38 004, 0706-38 50 04

Bertil Davidsson, chef Marknadskommunikation,
0515-38 405, 0706-38 54 05

Conny Johansson, projektledare Marknadskommunikation,
0515-38 073, 0706-38 50 73.

Håkan Lundblad, art director,
0515-38 283, 0706-80 24 89


Välkommen till Kinnarps hemsidor


Kinnarps ar Nordens ledande tillverkare a v kontorsmöbler och den femte största i Europa. Företaget har verksamhet i 28 länder. Koncernen Kinnarps har cirka 1 600 anställda och omsatte 1 950 miljoner kronor under räkenskapsåret 1998/99.