Internationella Svenska Möbelmässan 2000 Monter C07:29

Ett år har gått sedan vi öppnade vår butik i vårt showroom.

Ett år med många spännande möten med en ny publik - hemmakonsumenten.

Galleri Stolen inleder det nya milleniet med en rad nya produkter, formgivna av ark SIR Åke Axelsson, samt en fåtölj i ek, klädd i textil eller läder, formgiven av ark SIR Leo Johannsson. Vi visar också nya linnetextilier, formgivna av lena Bergström.

B E L L A

"Ännu en pall som utgår från den limmade runda ringen. liten och lätt står hon stadigt på jorden, med sina fyra snedställda ben. Pallen har fått systrar - en pall med ryggstöd, stol, högre pallar och pallstolar. BELLA utföres i björk och bok med sits av laminat i 3 färger. BELLA finns också som taburett och som bord - satsbord."

ÅKE AXELSSON

B E L L 0

'Är BELLA:s bror, större - fylligare - genomsiktli!g - omslutande - någon att sitta i famnen på. Utföres i björk och rostfri tråd. Klädsel av Törnsjö möbelhud. Stoppning av ullfiber."

ÅKE AXELSSON

V I N G A

"Är svaret på en tanke - en idé om ett sittskal helt utfört av tunt skiktlimmat trä. Skalet består av två delar som limmas i samma form varefter delarna bearbetas och fogas samman till en enhet. VINGA blir en mycket lätt och bekväm stol med ett brett användningsområde. Skall utföras i lönn - ljusast av alla träslag. Mörkare träslag kommer också att prövas.

VINGA finns med underrede i flera varianter; helt i trä - stålrör - pelarstativ - stativ på hjul - pelare för fastsättning i golv. En stapelbar variant är också under arbete "

ÅKE AXELSSON

S A F A R I

"Är stolen som jag arbetat med i 25 år. SAFARI bygger på klassiska förebilder som jag envetet sökt förenkla och förbättra. Nu är stolen färdig. Utföres i bok med klädsel av Tärnsjö läder."

ÅKE AXELSSON

Klicka för förstoring

Välkommen till Galleri Stolen´s Hemsidor