Ny färg- och tygkollektion från Alcro Designers
Nytt för Alcro Designers 2002 är textilier, speciellt framtagna för att matcha de nya färgerna. Till skillnad från 2001 års klara accentfärger, utgör efterföljaren mer klassiska kulörer och har namn såsom Lingonshake, Mint, Passion, Blåbär, och Smör.

Kända inredare har än en gång använts för att lyfta fram miljöer till Alcro Designers färgkollektion. Inredningsteamet består av inredaren Daniel Bergman, konsulten Elisabeth Debong, Asplunds Sandra Adrian, samt engelsmannen James Irvine.

- Det känns mycket bra att fortsätta bygga på ett framgångsrikt koncept av kända inredare för Alcro Designers, denna gång med lansering av tyger som ett nytt och fräscht inslag, säger Anne Thunman, projektansvarig på Alcro Färg.

Tanken bakom tygerna som har tagits fram av Daniel Bergman är att de ska passa alla åldersgrupper.
- Jag tror att de randiga tygerna tilltalar både ung flexibel smak, och mogen klassisk smak, medan tygerna med prickar och ringar är lite mer ungdomliga och barnsliga. De enfärgade linnetygerna däremot kan lätt fungera som komplement till andra mönster och färger och tilltalar säkert en bredare målgrupp, säger Daniel. Textilierna finns tillgänliga hos mer än hälften av Alcros återförsäljare.

Alcro har även publicerat ett inspirationsmagasin, där inredarna har tagit fram förslag på hur färgerna kan användas i inredningsmiljöer. Miljöerna har dokumenterats av Lena Koller. Inspirationsmagasinet finns tillgängligt att hämta gratis hos färghandlare som säljer Alcro. I butikerna finns även möjlighet att köpa provmålningsburkar med kollektionens färger.