AKTUELLT I SAMBAND MED MÖBELMÄSSAN I STOCKHOLM!

Välkommen till paneldiskussion om ett hett ämne!!!På tisdag kväll den 5 februari har vi samlat fem mycket intressanta personer för att under en timma diskutera vart vi är på väg med varumärken, design och formgivning. Den digitala marknaden har visat att det går att få lönsamhet även i udda produkter, filmer och musik. Man går där ifrån ”Bästsäljare” till ”Massklusivitet”. Chris Anderson skriver i boken ”The Long Tail” om att Amazon.com t ex, tjänar lika mycket på udda titlar som storsäljartitlar genom sitt sätt att tala om för köparen att dessa finns och beroende på vad kunden söker hela tiden visa rekommendationer av andra varor. Man hjälper med andra ord köparen att hitta mer än bara det som finns på topp-tio-listorna.

Alla vill höra till ”de som har fattat”, men kommer att uttrycka sin särart på ett sätt som får alla att
se likadana ut, och denna likriktning sprider sig till formuppdraget. Istället för att ta sin roll som
formgivare på allvar på denna marknad verkar arkitekter rätta sig i branding•leden och ta färre och färre risker. Man utför uppdrag enligt en mall om det ”förväntade”, prydligt men utan överraskningar. Hur ska vi bryta likriktningen på designmarknaden när det visar sig att utvecklingen går åt motsatt håll när det gäller konsumtionsmönster?

Paneldebattledare är Malin Zimm från arkitekturtidskriften RUM och i panelen sitter Giulio Cappellini, Arkitekt och Art Director samt hedersgäst på mässan (Stockholm Furniture Fair), Mats Theselius, Arkitekt och formgivare, Sunit Mehrotra, VD på reklam och varumärkesbyrån King, Jonny Johansson, Creative Director på Acne, Erik Stigmar, Architect, Manager Facility Design på SAAB och Charlie Gullström Ark SAR/MSA.

Efter diskussionen blir det mingel på traditionellt Senab-maner, med möjlighet att intervjua paneldeltagarna. Vi kommer att lägga ut pressbilder från debatten under kvällen på vår hemsida
www.senab.com

SENAB Interior Design Partner
Regeringsgatan 66. Stockholm
Tel +46 (0)8 402 19 40