Den 22-27 april samlas den svenska designeliten i ”Swedish Love Stories” på Superstudio Pìù i Milano. I utställningen presenterar flera av Sveriges främsta designer tillsammans med nya talanger och etablerade företag svensk design idag.

I ”Swedish Love Stories” deltar flera svenska designer tillsammans med företag de samarbetar med. En av utställarna är designer Nina Jobs, som har sin bas i Stockholm och arbetar både i Sverige och i Asien. Hon har arbetat med bland andra abstracta, Ikea, Design House Stockholm, Museum of Modern Art i New York, japanska ASKUL och Cïbone samt LM Ericsson. I ”Swedish Love Stories” medverkar hon tillsammans med uppdragsgivarna Gärsnäs och Lammhults möbler. För Gärsnäs har hon fått uppdraget att gestalta företagets deltagande och i utställningen presenteras också de nya produkterna klädhängaren ”Loop” samt sittserien ”Kvilt”, vilka hon formgivit för dem. För Lammhults möbler deltar hon med den nya rumsavdelaren ”Alumi”.

– Utställningen är en möjlighet att möta en större marknad. Milano är mötesplatsen för design och designer med många inspirerande utställningar och ett måste om man designar för en internationell publik, menar Nina Jobs.

Designstudion Form Us With Love grundades 2005 och består av Petrus Palmér, John Löfgren, Jonas Petterson. Studion arbetar från sitt kontor och showroom i Stockholm med svenska och internationella kunder som Materia, Mitab, Zero, Toyota och Philips. I ”Swedish Love Stories” deltar de med armaturen ”Ogle” designad för Ateljé Lyktan samt med konceptet "Man-size mekano" som är ett
konceptuellt system som bygger på en på interaktion från användaren. Olika byggdelar sätts samman för hand och omvandlas till funktionella föremål som galgar eller rumsavdelare - eller görs till något helt annat som kandelabrar eller osannolika babyloniska torn. Allt görs i miljövänlig masonit. ”Man-size mekano” är än så länge ett projekt i egen regi.

– Vi har valt att presentera dessa produkter för att de känns spännande att berätta om och för att de blandar teknik, design och innovation på ett för oss representativt sätt. Av Milano förväntar vi oss en härlig vecka med många nya svenska och internationella kontakter, nya intryck och uttryck och ett överflöd av snittar och bubbel, säger Form Us With Love.

I samband med möbelmässan i Milano 22-27 anordnas den svenska designsatsningen ”Swedish Love Stories” av Svensk Form i samarbete med Stockholm Furniture Fair, VisitSweden, Exportrådet, Stockholm Business Region och Trä- och möbelindustriförbundet samt Codesign, som fått uppdraget
att projektleda och gestalta utställningen. ”Swedish Love Stories” fokuserar på berättelserna bakom designföremålen och deras tillkomst, mötet mellan formgivare och producent och kärleken till materialen, naturen och människorna. Medverkande är Alexander Lervik, Anki Gneib, CKR, Form Us With Love, Jan Söder, Lars Phil, Lisa Wacklin, Martin Bergström, Monica Förster, Nina Jobs,
NoPicNic, Per Berglund, Sara Berner, Sara Szyber, TAF Gabriella Gustafson & Mattias Ståhlbom, Thomas Eriksson, WIS, Åsa Jungnelius, Asplund, Arvesunds, ArvidssonTextil, Ateljé Lyktan, Bolon, Brighthandle, Cibone, Dark, David Design, Emy Little, Fagerhult, Gala Wines, Gallerie Pascale, Gärsnäs, Johanson Design, Liljeholmens, Malmstensbutiken, Minerva Trädgårdar, NC Möbler, Nordic Light Hotel, Officeline, Orrefors/Kosta Boda, Packoflove, Saas instruments och Tonium.

Tack till Bolon, Govena och GalaWines.

Swedish Love Stories
Tid: 22 – 27 april 2009, pressvisning 21 april
Öppettider 10-21 varje dag. Medtag inbjudan.
Plats: Superstudio – TEMPORARY MUSEUM FOR NEW DESIGN, Area 19.
Adress: Via Tortona nr 27, Milano, Zona Tortona
www.superstudiogroup.com

För mer information kontakta
Peter Ullstad peter@codesign.se, Anna Furén anna@codesign.se,
Ewa Kumlin ewa.kumlin@svenskform.se + 46 736 636 676