NORTH MEETS SOUTH HOUSE i fullspäckad HöstFormex


Årets HöstFormex är full med utställningar och nyheter. På entrétorget visas utställningen NORTH MEETS SOUTH HOUSE och Formex utökar med ytterligare en hall. "Lust till..." är höstens tema och det kommer att märkas överallt på mässan.

På HöstFormex & Textilmässan visas de senaste trenderna inom inredning, design, hemtextil och presentartiklar. Temat "Lust till...", som präglas av sinnlighet, sensualism och lyx, kommer att möta besökaren överallt, i inspirationsutställningar och trendseminarier.

- Det känns verkligen nytt och spännande, besökaren kommer att se ett annat Formex än vad man är van vid, säger Chicie Lindgren, projektledare för Formex & Textilmässan.

På mässans entrétorg visas NORTH MEETS SOUTH HOUSE, en vidareutveckling av utställningen NORTH MEETS SOUTH som äger rum på Nordiska museet mellan den 18 maj och 10 september. Utställningen visar hantverk och design från Skandinavien och Afrika och belyser de estetiska länkar som finns mellan kulturerna.

På Formex byggs flera olika heminteriörer, bland annat ett vardagsrum, ett kök, ett sovrum, där keramik, möbler, textilier, smycken, leksaker och hushållsartiklar visas sida vid sida. Utställningen är producerad av Li Edelkoort, en av världens mest inflytelserika trendkännare och Philip Fimmano från Edelkoort Etc i Paris.

Formex passar också på att möblera om och utökar med ytterligare en hall och tre nya produktområden; Accent, Kids och Ätbart. Med fler utställare och besökare än någonsin, behöver mässan mer utrymme.

- Formex växer så det knakar. Till exempel har vårt produktområde för leksaker blivit betydligt större i och med att Leksaksmässan nu är en del av Formex, säger Chicie Lindgren.


HöstFormex pågår, parallellt med Textilmässan,
mellan den 31 augusti-3 september 2006.

Formex & Textilmässan är Nordens största fackmässor inom inredning, design, hemtextil och presentartiklar. På mässorna samlas agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från den nordiska inrednings- och presentbranschen.