Designgalleriet – Stockholms nya designarena

Den 14 augusti 2008 öppnar ett helt nytt galleri med fokus på design i centrala Stockholm, i hörnet Odengatan-Birger Jarlsgatan. Med inspiration från internationella gallerier som Moss Gallery i New York och Vessel Gallery i London får Stockholm en arena för ny och spännande design.

I Designgalleriet får besökaren se allt inom designspektrat, från inredningsdesign till mode, industridesign, konsthantverk och grafisk form. Huvudsaken är att den berör och inspirerar. Designgalleriet kommer att visa ca två utställningar per månad. Unga, utvalda formgivare får visa prototyper och experiment, men även kommersiella produkter – liksom självklart utställningar med existerande designföretag.

Initiativet till Designgalleriet kommer från Stefan Nilsson (trendanalytiker) och Karin Sköldberg (pr-strateg), men externa parter är involverade för att säkerställa kvalitet och höjd. Ett sk advisory board är tillsatt och där ingår Cilla Robach från
Nationalmuesum, Lotta Ahlvar från Svenska Moderådet och Mark Isitt som är frilansande design- och arkitekturkritiker.

Designindustrin är också viktig för att säkerställa framgången för Designgalleriet. Philips, Itaab, Ikea, Alcro, Mitab, Offecct, Gustavsberg/Villeroy & Boch och Gense är med som sponsorer och samarbetspartners. Internationella elektronik- och belysningsföretaget Philips kommer att lyfta Designgalleriet till att bli den mest uppdaterade designarenan i Europa tack vare den senaste tekniken inom ljus, ljud och bild som installerats.

Arkitekturen i Designgalleriet är ritad av svenska formgivargruppen Form Us With Love.

Designgalleriets första utställare är modeskaparen Bea Szenfeld som visar baddräkts-haute couture inspirerad av Esther Williams den 14-23 augusti med start under modeveckan.

För ytterligare information, kontakta
Stefan Nilsson, 070-245 14 41, stefan.nilsson@trendgruppen.se
Karin Sköldberg, 070-645 35 75, karin.skoldberg@trendgruppen.se

Öppettider: Tis-fre 11-18. Lör 11-15