PRESSMEDDELANDE
SLOWFASHIONhouse.com


SLOWFASHIONHOUSE.com tar fysisk form på
Designgalleriet i Stockholm

Mellan den 21-30 april 2009 presenterar onecollection Finn Juhl, Lina Falkesgaard och Rigetta Klint sin form i en gemensam utställning på Designgalleriet på Odengatan i Stockholm. Temat för utställningen är det grafiska uttrycket och de tre formgivarna från det virtuella varuhuset SLOWFASHIONhouse.com bjuder besökarna att från en fysisk plattform ta del av det virtuella universum som SLOWFASHIONhouse.com utgör.Den danske möbelformgivaren Finn Juhl (1912-1989) är känd för sitt banbrytande formspråk under 1940- och 50-talet. Finn Juhl fick ett internationellt erkännande som både möbel- och inredningsdesigner och han blev känd som ”fadern till dansk design”. På utställningen presenterar onecollection, som numera har internationell ensamrätt på Finn Juhls möbler, bland annat matstolen 108 från 1946 som i år har börjat produceras igen. Matstolen ingår i den nya serien ”One Black Collection” som är en samling möbler i svart finish från onecollection.

Den danska smyckedesignern Lina Falkesgaard presenterar sin senaste kollektion ”High Spirits” som hämtat inspiration från 1700-talets Paris. Huvudmaterialen för smyckeserien är svarta diamanter och svartpolerat silver som lämnar en vacker grafitgrå yta. Delikata kedjor har skapats i harmoniska former likt strikta champagnebubblor och återfinns i halsband och armband. När smyckena bärs skapar de en vacker rörelse i ett i det närmaste sensuellt och humoristiskt uttryck. Diamanterna och turmalinerna fångar och återger ljuset i en vacker kontrast till det grafitgråa silvret.

Rigetta Klint, dansk modeskapare och grundare av SLOWFASHIONhouse.com, presenterar en kollektion i finstämda dova toner och ränder. Femininitet, utsökta material och en produktion som håller högsta kvalitet likväl som ett tidlöst, i det närmaste arkitektoniskt uttryck, är signifikant för Rigetta Klints design. Plaggen är omsorgsfullt avskalade från onödiga detaljer i en ren minimalistisk silhuett. Linjer, skärningar och längder är centrala som formspråksbärare i plaggen. På utställningen kommer bland annat Rigetta Klints klassiska ”wrap scarf” att visas i nya färger och ränder tillsammans med andra utvalda plagg och accessoarer.

Med en vacker gråskala och grafiska kontraster bjuder de tre formgivarna in till en kreativ installation av olika uttryck. Utställningen är en del av de fysiska evenemang som kompletterar SLOWFASHIONhouse.com och ger besökaren en möjlighet att både beskåda och inhandla vacker form.

För mer information vänligen kontakta: info@SLOWFASHIONhouse.com

www.SLOWFASHIONhouse.com
www.RigettaKlint.com
www.Linafalkesgaard.com
www.onecollection.com