Pressrelease

När Bruno Mathsson i sann funktionalistisk anda på 30-talet skalade bort allt onödigt bjäfs, och formade en vacker sittkorg organiskt efter människans kropp, skapade han en serie sittmöbler som var enkla, rena och naturligt vackra. Naturligtvis ansågs hans möbler den gången alldeles för "enkla". Idag är möbler signerade Bruno Mathsson uppskattade mer än någonsin, över hela världen, och de går i arv eller säljs vidare på kvalitetsauktioner.
Det handlar om kvalitet, och kvalitet handlar inte enbart om tappar, skruvar, lacker, kretslopp, sådant som ofta diskuteras som främsta kriterier när det gäller en bra möbel. Kvalitet är också "det där" som gör att man inte tröttnar på en möbel. Att man umgås över tiden oberoende av trenden. Kvalitet skapad av ögat och erfarenheten - en kvalitet som det alltid är svårare att tala om, men som inte desto mindre är avgörande i det långa loppet.
Källemo har i sitt samarnete med erfarna och självständiga konstnärer och formgivare dokumenterar sig som bärare av det man menar med kvalitet. Dat har varit och är företagets ambitioner att det är detta som ska genomsyra Källemo-kollektionen och ge den ett rikt och brett innehåll. Det likgiltiga har vi gått förbi.
Därför är det naturligt att vi - Källemo och Bruno Mathsson International - samarbetar omkring delar av våra kollektioner. Kvalitet syns alltid och den gemensamma synen gör att våra soffor, fåtöljer, bord, stolar och andra möbler trivs bra tillsammans.

 
Sven Lund
Källemo
  Henry Thelander
Bruno Mathsson Int.

Välkommen tillbaka snart för att
betrakta samarbetet.

Källemo´s övriga kollektion

Bruno Mathsson International