ad.06 en sofistikerat poppig kollektion
– nu med kulörgaranti

Shideh Shaygan, Per Söderberg och Thomas Bernstrand.

  Årets ad-kollektion, framtagen av Thomas Bernstrand, Shideh Shaygan och Pär Söderberg, flörtar med såväl knalligt orange, gult och turkost som lite lugnare och mildare kulörer i vita och bruna toner. Inredarna har arbetat med spännande lösningar, bland annat genom att måla badrumsväggar, kakel och trägolv. Nytt för i år är att Alcro i samband med lanseringen inför en kulörgaranti. Garantin innebär att den som målar väggarna med en kulör från någon av ad-kollektionerna och inte blir nöjd med resultatet får ny färg kostnadsfritt.

  ad.06 består av tio kulörer som valts ut av tre av landets mest spännande formgivare och inredningsarkitekter. Varje samarbetspartner har sedan skapat miljöer där kulörerna använts –
alltifrån hall och kök till garage/musikrum och badrum.

- Årets kollektion gör mig verkligen glad – både bokstavligt och bildligt talat, säger Maria Midby Arén, projektansvarig på Alcro. Dels för att inredarna har tagit fram en väldigt bra
kollektion, men jag blir också på väldigt gott humör av kulörerna. ad.06 innehåller både starka, knalliga kulörer och lite mer dämpade dito, fortsätter Maria Midby Arén.

  Bland kulörerna märks ”Vildros” – en starkt rosa, som hämtad direkt från poppiga 80-talet, isblåa ”Syre” och ”Pippi” – den energigivande gulgröna kulören. I ad.06 ryms även lite mer sofistikerade kulörer som varma, sammetslena ”Björnbär” och lugna, jordnära ”Chai”.

  Till skillnad från tidigare år har Alcro med ad.06 satsat på att på ett tydligt sätt visa konsumenten idéer på hur man kan skapa kreativa miljöer med färg, varför inspirationsbilderna presenteras på ett
nytt sätt. Ytterligare en nyhet för i år är att en kompletterande kollektion, ad.bas, lanseras samtidigt med ad.06. ad.bas är kulörer som kan användas tillsammans med ad.06 och tidigare kollektioner.
Kulörerna går i 36 olika bastoner och fungerar bra ihop med såväl årets som tidigare lanserade ad-kollektioner. Tidigare ad-inredaren Eva Lilja-Löwenhielm har stått för urvalet av kulörerna till ad.bas.

- Vi har märkt att konsumenterna efterfrågar kulörer som kan komplettera ad-kollektionerna, berättar Maria Midby Arén. Många av kulörerna är färgstarka och passar tex att måla fondväggar eller schabloner med. Då är det bra att ha ett antal ”säkra” komplementfärger som fungerar ihop med dem om man vill använda något annat än bara ”vanlig” vit. ad.bas-kulörerna fungerar mycket bra på större ytor och hela rum, avslutar Maria Midby Arén.

  De tio kulörerna samt ad.bas kommer att kunna köpas i butiker som säljer Alcros produkter från och med den 15 september.

För mer information kontakta:
Maria Midby Arén, projektledare för Alcro Färgs ad-kollektion på tfn: 08-775 62 05, 070-618 62 05

Fakta om inredarna

Thomas Bernstrand
Thomas Bernstrand är främst produktformgivare och sedan han gick ut från Konstfack 1999 har han deltagit i ett antal utställningar över hela världen, från Museum of Modern Art i New York till Colette i Paris och Karlskrona Konsthall i Sverige. Thomas soffa ”Wembley” säljs av MoMa Design Store, New York och bland producenterna finns CBI Design, Zero, Ikea och japanska E/Y. Han har fått flera utmärkelser, bland andra Utmärkt Svensk Form 2000 och 2002, cDim Award i Valencia 2004 och ”Årets möbel” 2005. Thomas är, och har varit, representerad på Museum of London, Biennale Design 2004 i Saint-Etienne och National Museum i Stockholm. Thomas nås på telefon: 070-424 05 00 eller mail: mail@bernstrand.com

Shideh Shaygan
Shideh är född i Teheran och flyttade till Sverige 1985. Shideh delar idag sin tid mellan hemmen och uppdragen i Stockholm och London. Hon gick ut Konstfack 1994 och har sedan dess arbetat främst
som inredningsarkitekt. Hon arbetar med såväl offentliga miljöer som privata hem, ofta med ett helhetskoncept för ögonen. I Stockholm kan resultatet av Shidehs arbete bland annat ses på restaurang AnnaKhan och på Alessis showroom. Just nu är Shideh aktuell med en restaurang i centrala London (öppnar november 2005), privata hus och lägenheter i London samt design av en grupp om fem sommarvillor i Italien.
Shideh nås på telefon: +44-7798-733977
eller mail: shidehshaygan@btconnect.com

Per Söderberg
Per Söderberg har en examen i industridesign från Domus Academy i Milano. Han är främst inredningsarkitekt och arbetar med såväl offentlig miljö som privata hem. Per har bland annat inrett J Lindebergs konceptbutiker i såväl Sverige som Hong Kong samt show room för Adidas i Stockholm. Han arbetar även en hel del med privata hem och undervisar på Beckmans Designhögskola.
I utställningssammanhang har Per synts med Orrefors, på Antikmässan i Stockholm och, tillsammans med J Lindeberg, på modemässor i Europa och USA. Han har även designat möbler för IKEA PS, David Design och CBI.
Per nås på telefon: 0707-16 46 71
eller mail: soderberg.ark@telia.com