POUL  KJÆRHOLM
-Møbelarkitekt
 
Sommerens store udstilling på Louisiana viser i fuldt udtræk den danske møbelarkitekt Poul Kjærholm (1929-1980), én af de vigtigste skikkelser i det 20. århundredes design. 
 
Udstillingen er den første retrospektive præsentation af Kjærholms værk både som 
 møbeldesigner og udstillingsarkitekt, og den skal ses i forlængelse af Louisianas tidligere 
 udstillinger med store danske arkitekter – Arne Jacobsen i 2001, Jørn Utzon i 2004.

Udstillingen Poul Kjærholm på Louisiana er en enestående lejlighed til i et panoramisk  overblik over Kjærholms samlede produktion at opleve det fulde omfang af en af de smukkeste og mest forførende produktioner i det 20. århundrede. Udstillingen vil vise eksempler fra hans tidlige eksperimenter i lamineret træ og aluminium til hans  mesterværker i stål og læder og op til de seneste værker, hvor han vendte tilbage til træarbejdet fra sine yngre dage. Samtlige hans møbeldesigns, sjældne prototyper og modeller fra private samlinger samt et stort udvalg af fotos, originale skitser og tegninger vil blive præsenteret. 
 
 
Kjærholm blev uddannet som møbelsnedker og modtog bl.a. undervisning af den danske møbeldesigner Hans J. Wegner og arkitekten Jørn Utzon. Efterfølgende blev han inspireret af de nye industrielle materialer, som blev anvendt af de amerikanske designere Charles og Ray Eames og den tyske arkitekt Mies van der Rohe. Han befandt sig bestandigt i krydsfeltet mellem æstetiske overvejelser og industrielle tekniske muligheder, som han kombinerede med geometrisk abstraktion og ergonomisk form i et tidløst, eksklusivt og unikt design.
 
 
Møblerne hører stadig 40 til 50 år efter deres tilblivelse til nogle af de mest efterspurgte og beundrede. Mange af dem har ikon-status, og den dag i dag produceres og sælges flere af dem af det danske firma Fritz Hansen, også til den helt unge generation verden over. I 2004 blev Kjærholms møbler udvalgt til at møblere den nye udvidelse af Museum of Modern Art (MoMA) i New York, hvilket understreger møblernes status som landvindinger inden for moderne design. 
 
 
Udstillingen  er blevet til med støtte fra Margot og Thorvald Dreyers Fond, Statens Kunstfond og Fritz Hansen A/S, og er tilrettelagt i samarbejde mellem Louisiana og den amerikanske arkitekt og ekspert i nordisk arkitektur Michael Sheridan. 
 
 
DONG Hovedsponsor for Louisianas udstillinger
Fonden Realdania er sponsor for Louisianas arkitekturudstillinger
Nykredit er sponsor for udstillingsrækken Louisiana Contemporary     

Louisiana Museum for Moderne Kunst