Lammhults

Stockholm Furniture FairArea modulsoffa
Formgivare: Anya Sebton

Kreativt och flexibelt sittande

Anya Sebtons senaste produkt för Lammhults, Area, är en modulsoffa som med sina olika modulenheter inspirerar till kreativa och flexibla lösningar.

Area består av fem modulenheter - högerdel, vänsterdel, hörndel, mittdel samt pall - som kan användas enskilda eller i grupp för att skapa spännande rumsligheter. Enkelt skapas 2-, 3- eller flersitssoffor . Den asymmetriskt formade pallen, kan kopplas samman till smarta bänklösningar eller användas som bord till de övriga modulerna. Mittdelen går även utmärkt att använda som fristående fåtölj.

Genom den diagonala linjen i front så får soffan en egen identitet. Formspråket är tidlöst och de diagonala linjerna som förekommer både i formen och i klädseln skapar ett unikt och lekfullt intryck . Det utdragna medstativet bildar ett snyggt mönster då enheterna kopplas samman. Den höga ryggen skapar en känsla av avskildhet i det offentliga rummet som möjliggör att bygga rum i rummet.

Modulernas stoppade och helklädda utförande kompletterar det linjära formspråket och erbjuder en genuin komfort i kombination med modern design.   Möjlighet till avvikande stickningar ökar möjligheten för lekfullhet.

Area lämpar sig för offentliga mötesplatser såsom väntrum, lounger, lobbyer etc. men kan även placeras i hemmet.Häcken 2-sitssoffa
Formgivare: Börge Lindau & Bo Lindekrantz

Modern klassiker

När Häcken, designad 1973, ursprungligen lanserades, var formspråket djärvt och nytänkande med sitt minimalistiska uttryck. Det är detta formspråk som har gjort soffan till en klassiker och dess tidlösa uttryck gör att Lammhults valt att återuppta Häcken 2-sits soffa i sin produktion.

De mjuka runda formerna ger en känsla av komfort som bekräftas när man sätter sig i soffan.

Det unika utseendet med en hel sits i kombination med den delade ryggen ger ett karaktäristiskt uttryck. Soffans svängda hörn ger också en omslutande känsla och inbjuder till närhet.

Genom att använda olika tyger och färger på en och samma soffa kan redan den lekfulla formen förstärkas ytterligare.

Häcken passar utmärkt i offentliga miljöer såsom kontor, universitet, bibliotek samt restauranger och lämpar sig även i hemmiljö.Atlas karmstol på medstativ
Formgivare: Johannes Foersom & Peter Hiort-Lorenzen

Växande möjligheter

Lammhults danska formgivarduo har, för att ytterligare öka valmöjligheten på den redan breda sittkollektionen Atlas, tagit fram en Atlas karmstol på medstativ.

De mjuka linjerna i stolens karaktäristiska sittskal, återkommer i formerna på det nya stativet. Samma mjuka linjer skapas i den böjda stålrörskonstruktionen, där ett och samma rör bildar både stativ och armledare. Medstativet, som ger stolen ett helt nytt uttryck, kan fås i kromat eller lackerat utförande.

Atlas höga komfort, med det fjädrande sitsskalet som formar sig efter ryggen, förstärks nu ytterligare då medstativet bidrar till ökad svikt. Utöver denna egenskap lägger vi till stapelbarheten, som lockar till nya användningsområden.

Den första versionen av Atlas stol lanserades redan 1998 och har sedan dess utvecklats till att bilda en stolfamilj med många valmöjligheter och varierande uttryck, dock alltid med sittskalet som gemensam nämnare.


Campus Air
Formgivare: Johannes Foersom/Peter Hiort-Lorenzen

En klassisk design med ny funktionalitet

Ända sedan 1992 då Lammhults introducerade stolen Campus har den varit otroligt framgångsrik, både som designobjekt och som funktionell möbel för olika miljöer och kunder runt om i världen.

Med Campus Air adderas nya värden till den klassiska stolen, en klassisk design med ny funktion.

De danska formgivarna Johannes Foersom and Peter Hiort-Lorenzen har tillsammans med Lammhults vidareutvecklat Campus och skapat en ny rygg och sits av glasfiberarmerad polyamid.

Materialet gör den nya Campus Air till en mycket slitstark stol som klarar de flesta miljöer och förhållanden. Den solida polyamiden ger en mycket hög hållfasthet åt stolen och en yta som är ytterst represistent och lätt att rengöra.

De goda nötningsegenskaperna tillsammans med materialets tidsbeständighet resulterar i en stol som tål hårt bruk såväl inomhus som utomhus. För inomhusbruk har stativet en lackerad eller förkromad yta medan stativet för utomhusbruk är elförzinkat för bästa väderbeständighet. Campus Air finns i standardfärgerna svart, vit, grå, gul, orange, röd, blågrön och mörkblå, men går att få i valfri kulör.

Campus Air har samma praktiska fördelar som den klassiska Campus, exempelvis stapelbarhet, kopplingsbarhet och är lättförflyttad med Campusvagnen. Dessutom har det adderats miljömässiga fördelar med en viktminskning på 20%, materialet kräver ingen ytbehandling och stolen är 100% återvinningsbar.  


Funk bordsserie
Design: Johannes Foersom & Peter Hiort-Lorenzen

Funktionalitet för den flexibla arbetsplatsen

Med den nya bordsserien, Funk, erbjuder Lammhults nya möjligheter för kontoret. Funk möter kraven för det kompletta 2000-talskontoret då funktion, enkelhet och tydlighet kännetecknar denna nya serie.

Kontorsarbetet har utvecklats till att kollegor möts och utbyter tankar på fler antal platser inom kontoret än tidigare. Arbetsplatsen kan nu vara ett mötesrum, ett stort öppet kontorslandskap, en lounge eller till och med fikaplatsen. Funk kan användas under hela arbetsdagen - vid fikat som soffbord, vid lunch som matbord, under arbetet på datorn som arbetsbord eller under mötet som ett konferensbord.

Funks kraftfulla och enkla benstativ finns i två olika varianter - ett 2-fots shakerben och ett benstativ med en 4-fots kryssfot. Dessa varianter erbjuds i två storlekar och i tre höjder. Stativens kärna består av en robust stålkonstruktion som sedan belagts med 5mm genomfärgad gjuten polyuretan. De runda, kvadratiska och rektangulära bordsskivorna erbjuds med direktlaminat, betsad askfanér   och i lackerat utförande. Borden är enfärgade och finns tillgängliga i färgerna vitgrå eller grafit.

Funk borden skiljer sig från mängden med sin dramatiska enkelhet och sitt djärva, tydliga uttryck. "Bordens kraftfulla enkelhet tillåter användaren att, i sin inredning, fritt kombinera dem med olika former, material och färger", påpekar Johannes.

Funk: en mycket flexibel serie, med en stark visuell identitet för kontoret, användbar i samtliga miljöer på den moderna arbetsplatsen.

Sahara Wood Fåtölj/Soffa/Soffbord

Formgivare: Gunilla Allard för Lammhults

Ett steg närmre det afrikanska lodge-livet.

"Min inspiration till Sahara har jag hämtat från det afrikanska lodge-livet, en doft av stäpp, kanvas, vilda djur, äventyr och utmaningar. Ett liv i naturen."

Med Sahara Wood, tar Gunilla Allard oss ännu ett steg närmre sin inspirationskälla.

Detta genom det nydesignade stativet bestående av elegant svarvade träben med kromade detaljer. Det karaktäristiska uttrycket som ligger i formen och konstruktionen av armledarna hos Sahara finns kvar och kombinationen med träbenen erbjuder en mjukare och varmare version. Kombinationen mellan metall och trä skapar ett utsökt möte. "Det är som ett smycke", säger formgivare Gunilla Allard.

Sahara Wood finns som fåtölj och 2-sitssoffa. Träbenen och armledarna, som är nyckeln i konstruktionen, erbjuds i valnöt och svart- eller vitbetsad ask. Djärva vertikala stickningar på sits och rygg skapar ett starkt visuellt uttryck.

Sahara Wood bord, med samma karaktäristiska träben, erbjuder ett perfekt komplement till fåtöljen och soffan. Den enkla fyrkantiga bordsskivan i samspel med de dekorativa träbenen, skapar ett välbalanserat intryck. Bordet finns i två storlekar och går att få i valnöt och svart- eller vitbetsad ask.

Tillökningen av Sahara Wood serien, gör Sahara till en produktfamilj som möjliggör en mängd valmöjligheter för exklusiva och eleganta lounger och väntrum men passar även utmärkt i hemmet.

Ljuddämpande bordsskiva

För att möta det ökade behovet av att kunna dämpa ljudnivån i arbetsmiljöer och övriga miljöer där ljudnivån kan upplevas som störande har Lammhults tagit fram en ljuddämpande bordsskiva som erbjuds till bordsserierna Funk, Quickly och Campus.

Skivan, som är patentsökt, är innovativ på så sätt att hela skivan, från kant till kant, består av ett miljövänligt ljuddämpande material. Det unika med dessa bordskivor, förutom att hela skivan är ljuddämpande, är att materialet kan beläggas med högtryckslaminat, fanér eller linoleum för att få det uttryck som önskas.För ytterligare information, kontakta:
Maria Hagman, Presskontakt, +46 8 412 60 71, mh@lammhults.se
Thomas Samuelsson, Försäljnings och Marknadschef, +46 472 26 96 17, tosa @lammhults.se
Johan Boqvist, Varumärkes och Kommunikationschef, +46 472 26 95 42, jb@lammhults.se
 

Lammhults
Lammhults Möbel AB, Box 26, SE-360 30 Lammhult
Phone: +46 472 26 95 00, Fax +46 472 26 05 70
e-mail: info@lammhults.se
www.lammhults.se