Materia.Klaessons satsar stort i USA.

Sverige står högt i kurs i New Yorks designkvarter i höst. Onsdag–torsdag 17–18 oktober möblerar Hightower Group om sitt showroom i New York Design Center med Materias och Klaessons kollektioner. Till premiärkvällen bjuder de in östkustens media- och arkitekturelit till en specialvisning, där designgruppen Front medverkar.

Eventet markerar officiellt startskott för Materia.Klaessons stora exportsatsning i USA. Responsen så här långt är över förväntan. Materias kreativa möteskoncept och Klaessons tidlösa formspråk går av allt att döma hem i amerikanska arkitektkretsar. Materias samarbete med den internationellt mycket uppmärksammade designgruppen Front ger extra draghjälp.

– Vi har ett gyllene tillfälle. Succén med Klaessons stolserie Mayflower parat med den stora uppmärksamhet som Fronts accessoarer för Materia skapat, pekar på att det finns goda chanser att slå igenom på den strategiskt viktiga USA-marknaden, säger Materia.Klaessons försäljningschef Fredrik Ehrnström.

”Ideas materialized”
Materia befäster sin ställning som föregångare med en lång rad internationella designutmärkelser. Ett bra exempel är den prisbelönta papperskorgen Bin designad av Front. Det är en av flera nya spännande produkter i Materias breda program accessoarer med hög designnivå.

”Timeless elegance”
Den experimentella approach som karakteriserar Materia balanserar väl mot Klaessons klassiska, tidlösa elegans. Flera prestigefyllda aktörer – som Boeing, Microsoft och Svenska Ambassaden i Washington D.C. – visar att det rör sig om ett internationellt gångbart formspråk. Största enskilda försäljningsframgången hittills är stolserien Mayflower, formgiven av Lars Pettersson och Thomas Bernstrand.

Positiv start
Vad USA-marknaden nu får är alltså en unik mix från två av Sveriges ledande varumärken inom offentlig miljö. Reaktionerna från de aktuella målgrupperna är positiva. Front skapar rubriker var de än drar fram, Mayflower får fin press och arkitektkåren väntar med spänning på nästa drag från Materia.Klaessons.

Den som kommer till New York Design Center på Lexington Avenue den 17–18 oktober lär knappast bli besviken!

För mer information:
Fredrik Ehrnström, Materia.Klaessons, tel. 0705 38 56 05 eller
Scott Hartkopf, Hightower Group, tel.
+1.212.725.3509
Hightower Group . 200 Lexington Avenue – Studio 1316 . New York, NY 10016 . hightoweraccess.com

 

Materia.Klaessons AB producerar och marknadsför möbler under de två välkända varumärkena Materia och Klaessons. Företaget omsätter 110 MSEK och har 51 medarbetare. Materia.Klaessons AB ingår som ett fristående och självständigt bolag i inredningskoncernen Kinnarps.Materia.Klaessons AB · P.O. Box 340, SE-573 24 Tranås, Sweden · +46(0)140- 38 56 00
info@klaessons.com · www.klaessons.com · info@materia.se · www.materia.se