Kasthall

- Det handlar om ett olycksfall i vårt arbete, säger Gert Wingårdh.

Parterna har nu kommit överens och förlikats. Kasthall och Claesson, Koivisto, Rune har blivit kompenserade och målen vid Stockholms tingsrätt kommer att avskrivas. Kasthall har krävt att mattan omgående ska bytas ut, men parterna har av miljö- och resurshänsyn kommit överens om att mattan får ligga kvar i hotellet under sin livslängd.

- Vi på Wingårdhs är stora tillskyndare av Kasthalls produkter och värnar designers rättigheter. Därför beklagar jag den uppkomna situationen och har bett såväl Claesson, Koivisto, Rune som Hotel Sign om ursäkt för det inträffade, säger Gert Wingårdh.

Från Kasthalls sida framför Göran Wijkmark, VD, att man fått upprättelse i och med detta och att företaget lämnar händelsen bakom sig, men betonar samtidigt behovet av en ökad respekt för formgivare, arkitekter och designproducenters arbete. - För att få drivkraft i utvecklingen av formgivningen måste upphovsrätten få en större betydelse.

För ytterligare information kontakta Göran Wijkmark på telefon 08 55606465, eller via email: goran.wijkmark@kasthall.se. Besök gärna vår hemsida: www.kasthall.com

Kasthall

Kasthall Head Quarter
+46(0)320 205900, Fax +46 (0)320 205901
Marketing manager: Lovisa Grundberg: Email