från Karl Andersson & Söner

FEM NYHETER FRÅN KARL ANDERSSON & SÖNER  


1. MRS BILL – Skåpen med de uppvikta hörnen
Design Mick Born.

Mrs Bill är en förvaringsserie som skapades då Mick skulle göra ett sideboard till sin väninna fru Bill. Han satt och fingrade på sitt skissblock och plötsligt var lösningen där – det uppvikta hörnet. Att göra det så visuellt och funktionellt enkelt som möjligt – gärna med glädje! Mick Born (1972), bor i Bromma och är i grunden utbildad art director från Berghs School of Communication. Han har också gått Carl Malmstens verkstadsskola. Driver idag sitt eget företag Born Studios. Läs mer om Mick på www.bornoffice.com


2. NEWTON – Soffbordet som upphäver tyngdlagen
Design Dan Sunaga och Staffan Holm.

Newton är en bordsserie som är en lek med hur form kan komma till av yttre påverkan. Underredet består av två ringar som har dragits ihop och bågnar ner mot marken och upp mot glasskivan. Genom en sinnrik produktionsteknik kan bordet tillverkas med ytterst lite spillmaterial.

Dan Sunaga (1975) född i Stockholm och uppvuxen i Japan. Han är utbildad på Hokkaido Tokai University, HDK i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Dan har också designat vårt bord Itomaki från 2007.

Staffan Holm (1977), är nyutexaminerad från HDK i Göteborg. Han strävar efter att de emotionella aspekterna av funktion ska få större betydelse så att vi fäster oss vid våra ägodelar och behåller dem längre. Läs mer om Staffan på www.staffanholm.com


3. YPSILON – Det stabila Y-bordet
Design Love Neuschütz.

Ypsilon är ett bord med många olika användningsområden. Y-strukturen ger konstruktionen maximal stabilitet och för tankarna till en byggnadskonstruktion. Den är typisk för Loves designarbete som är pragmatiskt inriktad där varje situation ger sin form och lösning.

Love Neuschütz (1978) bor i Stockholm. Han är utbildad på formlinjen, Beckmans och arbetar idag som inredningsarkitekt på sandellsandberg. Läs mer om Love på www.neuschutz.com


4. SIGN – Stapelbar bänk, hylla och rumsavdelare.
Design Sanna Lindström.

Sign är en förvaringsserie som kan användas som hylla, rumsavdelare, bänk etc. Man kan genom att stapla och placera enheterna på olika sätt få fram olika formationer och funktioner. Sign passar lika bra i personliga hem som på kontor och annan offentlig miljö. Eftersom den är flexibel i form, funktion och storlek är den mycket enkel att anpassa till olika behov.

Sanna (1981), bor och arbetar i Stockholm. Hon har gått möbeldesignprogrammet på Carl Malmsten verkstadsskola. Sannas formgivning kännetecknas av komplex enkelhet och ett tidlöst nu med fokus på användaren.


5. ponoq – Dolda krokar i väggen
Design Nils Gulin.

ponoq är en genial liten väggfast konstruktion med klädkrokar för hallen, köket, sovrummet, kontoret, hotellrummet, hörsalen eller där vi behöver hänga kläder, väskor, handdukar etc. De vågformade krokarna är dolda i väggen tills de behövs. Nils tycker om att formge produkter med en överraskning.

Nils (1965) är utbildad inredningsarkitekt SIR vid HDK i Göteborg. Sedan 14 år driver han det egna bolaget Gulin Interiör i Göteborg. Läs mer om Nils på www.gulinint.com


Välkommen till monter C14:40 på Stockholm Furniture Fair 4-8 februari 2009

Frågor besvaras av Sara Wadskog, marknadsansvarig.
Telefon 036-13 25 34 eller på sara.wadskog@karl-andersson.se
AB Karl Andersson & Söner Box 173 SE-561 22 Huskvarna Sweden
TEL +46(0)36-13 25 30 FAX +46(0)36-14 30 01
E-MAIL info@karl-andersson.se   www.karl-andersson.se