Home

Kronan på verket – Designåret 2005
– Sveriges största Kandell-utställning!


Utställningen visas 29 juni – 3 augusti
Vernissage den 29 juni kl 16.00
Kalmar läns museum

Välkomna!

Under sommarmånaderna kommer vi att ställa ut möbler, glas, mm formgivna av några av Skandinaviens främsta designers. Aldrig tidigare har den kände formgivaren John Kandell visats upp i ”helfigur”. Kalmar läns museum kommer att visa den hittills största Kandell-utställningen i landet. Vi möter John Kandells konstnärskap hela vägen, från skisser, akvareller och skulpturer till färdiga möbler.  

  Formgivarduon Poul Christiansen och Boris Berlin är inte bara representerade på Museum of Modern Art i New York, utan deras möbler finns också hos oss under sommaren.

För första gången sedan invigningen av Designåret 2005 på Sergels Torg i Stockholm kommer vi att få se Vesa Honkonens ”Skrikande Armatur”.

·Vi får bekanta oss med Fredrik Wretmans provokativa förhållande till ljus med 12,5-litersburkar med ljus…
 

  Nutida svenska formgivare som Anna Kraitz, Mats Theselius och Anders Kruger är också representerade.

För den lokala klangen står Ingegärd Råhman med sitt glas från Orrefors och Kalmarföretaget Playsam och deras uppmärksammade träleksaker.

Utställningsidén är sprungen ur Postens jubileumsfrimärken som kom ut med anledning av Designåret 2005. Objekten på frimärkena kommer också att ställas ut i original.  

Utställningen är ett samarbete mellan Kalmar läns museum och Sven Lundh, Källemo.