Pressinformation
Möbelmässan 2001
Monter C-hallen II-41
 
Swedese

1981, presenterade Källemo betongstolen Concrete av Jonas Bohlin. En möbel med icke förväntat val av material och i ett rent, enkelt, självklart formspråk. Vi skrev redan då att Concrete till sin form hade sina rötter i 20-talets och holländarnas konstruktivism.

 

Islänningen Sigurdur Gustafsson fortsätter detta i möbelserien Skylark, där färg, form och konstruktion är influerade av holländarna inom de Stijl-gruppen med Mondrian och Rietveld i tankarna. Lampan Take Away, och nu de nya modellerna, fåtölj och pall, i rostfritt stål och snörflätning dokumenterar Sigurdur Gustafsson som en innovativ och orädd formgivare.

 
 
2001 presenterar nu Källemo stolen NON i gummi, av Boris Berlin och Poul Christensen. Arketypen för en ren, enkel stolform gjuten i gummi. En ny milstolpe i modern möbelhistoria? Den håller i vått och torrt.
 
Mats Theselius är en säker och självsäker artist som gör det som faller honom in. Stolen Olé i mässing/läder och Elektra i eloxerad aluminium/läder. En längre resa till Indien, som Mats gjorde för en tid sedan, resulterade i ett uppslag att genomföra något som han drömt om sedan tidig ungdom. För några år sedan lanserade vi Källemocykeln, nu kommer Källemo med en motorcykel redesignad av Mats Theselius. Hommage Royal Enfield by Mats Theselius.
Anna Kraitz  


I vårt showroom Skeppargatan 4, presenterar vi en ny möbelserie i stål och läder av Mattias Ljunggren, möbeltyper som breddar det formspråk han tidigare gett uttryck åt i serierna Cobra och Gute.

Hälsningar

Erik Lundh


Swedese
Källemo
box 605, S-331 26 Värnamo Sweden
tel: 46 (0)370-150 00 fax: 46 (0)370 150 60
www.kallemo.se E-mail info@kallemo.se


Nyheter från förra året -00