Nya pendelarmaturen Glänta är stiliserad men organisk på samma gång och ger rummet en skön och levande atmosfär. Ljuset silar in från ovan genom ett vackert lövverk, som om vi befann oss under en trädkrona.

Glänta är designad av Johan Carpner och tillverkas av Blond Belysning AB, Värnamo. Den pryder sin plats i både privat och offentlig miljö.

Glänta tillverkas av plåt med bländskydd av akrylplast. Metalldetaljerna har matt grå strukturlack, men armaturen kan specialbeställas i valfri färg. Vajerupphängningen är justerbar med tre fästpunkter. En textilkabel ansluter till takskålen. Ljuskällan består av tre runda lågenergilysrör och ljusstyrkan kan regleras med vanlig
glödljusdimmer. Glänta mäter en meter i diameter och väger ca 20 kg.

Cylindrisk pendelarmatur
Material: plåt och akrylplast (bländskydd)
Ytbehandling: Matt grå strukturlack
Storlek: 1000 mm diameter, höjd 200 mm
Vikt: ca 20 kg
Ljuskälla: 3x55Watt T-5 (lågenergi), hf-don, textilkabel
Upphängning: Justerbar vajer med tre fästpunkter


Johan Carpner har tidigare uppmärksammats för spaljén Tin Tree och för textilmönstren Vinterek och Vägren för Svenskt Tenn. Han fick tidningen Residence Stora Formpris 2005 och belönades 2006 som årets formgivare
av Stiftelsen Marianne och Sigvard Bernadottes Konstnärsfond.
Hösten 2007 är Johan Carpner aktuell med pendelarmaturen Glänta, mattor för Kasthall och som medverkande i Alcro Designers kollektion ad.08, till vilken Johan har tagit fram schablonen Ranka.

Johan Carpner Design AB
www.johancarpner.se


Köp den i e-butiken scandinaviandesign.com