iittala

Nordic Light Hotel och Iittala är båda företag som har funnit sin grundinspiration i det nordiska ljuset. Tillsammans skapar dessa två företag nu installationen ”Light Reflections” där Iittalas färgade glas speglar det nordiska ljuset. Installationen visas från den 24 augusti i Nordic Light Hotels lobby och ingår som en del av Formex Friends-programmet sista veckan i augusti. Installationen är öppen för allmänheten fram till slutet av oktober.

Det nordiska ljuset lämnar ingen oberörd. De stora kontrasterna mellan de ljusa juninätterna och de dunkla decemberdagarna. Norrskenet, den hastiga rörelsen som kan skymta fram på hösthimlen är fascinerande, inspirerande och väcker vår nyfikenhet.  Vårt ljus har inspirerat formgivare och konstnärer i alla tider.  

Nu skapar Nordic Light Hotel och Iittala tillsammans en installation med det nordiska ljuset som inspiration. I fokus står den stolta Lanternan, formgiven av Harri Koskinen. Koskinen beskriver själv lanternan som ”ljus placerat på piedestal” och den upplevelsen förstärks visuellt med videoprojiceringar, unikt skapade av Vidiots för den här installationen. Guldskimrande detaljer med bland annat mattor från Bolon ramar in och reflekterar glöden i ljuset.

Installationen visas i Nordic Light Hotels lobby från den 24 augusti - 31 oktober.

iittala

Iittala är ett av Finlands mest tongivande designföretag som sedan 1881 har tillverkat glas av högsta kvalitet. Starkt påverkade av naturens färgskiftningar – från vinterns polarnätter till sommarens flödande solsken – har Iittala blivit experter på glas och alla de färger som glaset och naturen kan skapa. www.iittala.se   


Nordic Light Hotel är Stockholms designhotell där det nordiska ljuset har en central plats för att skapa upplevelser. Såväl i rummen där du kan skapa en egen personlig ljussättning med hotellets unika ljussäng, till den ljusa och öppna lobbyn där ljuset är i ständig förändring för att skapa inspirerande miljöer och stämningar under dygnets olika skiftningar. www.nordiclighthotel.se