Hästens konceptbutik i Köping invigsDen 29 augusti inviger Hästens sin spektakulära konceptbutik i hemstaden Köping. TEArk, Thomas Eriksson Arkitekter, har ritat butiken och tagit fram konceptet i samarbete med designbyrån Stockholm Design Lab och Hästens. Butiken ska fungera som en förebild, både vad det gäller arkitektur och innehåll, i såväl Sverige som internationellt.

Den 29 augusti öppnar Hästens sin nya konceptbutik i hemstaden Köping. Butiken rymmer 852 kvadratmeter och förväntas bli ett landmärke på den plats där Hästens haft sin produktion i mer än 150 år.
- Hästens är ett av Sveriges starkaste varumärken och det vill vi vårda. I den nya butiken har vi hittat lösningar som gör att arkitektur, design och form stödjer vårt varumärke. Butiken ska bli ett föredöme för våra konceptbutiker, både i Sverige och utomlands, säger Jan Ryde, VD och ägare till Hästens Sängar.

Jan Ryde, VD Hästens, Thomas Eriksson, som ritat butiken och Cay Bond, trendanalytiker, vid förhandsvisningen den 28 augusti.

Projektet med konceptbutiken har pågått sedan i våras. Den runda byggnaden har ritats av TEArk - Thomas Eriksson Arkitekter. Konceptet är framtaget av Hästens i samarbete med TEArk och designbyrån Stockholm Design Lab.
- Den nya konceptbutikens arkitektur, formspråk och inre miljö ska förstärka Hästens varumärke och lyfta fram produkterna. Grundidén har varit att utifrån en enkel och rationell form skapa ett starkt uttryck. Den runda formen förstärks med speciell ljussättning under natten. Vår ambition är att byggnaden ska väcka nyfikenhet och bli ett landmärke utmed E18, berättar Thomas Eriksson, från TEArk.


TEArk och Stockholm Design Lab har bl a tidigare arbetat med SAS visuella identitet inbegripande allt från grafisk identitet till loungekoncept.