Grythyttan


Jubileum för Sveriges mest älskade utemöbler.

Det är i år 80 år sedan Grythyttan Stålmöbler lanserade den tidlösa trädgårdsfåtöljen A2. Genom att använda fjäderstål i stativet skapades det makalösa och anspråkslösa gunget som erövrat så mångas hjärta. Under jubileumsåret 2010 säljs en jubileumsgrupp i begränsad upplaga.

Minimalistisk till utseendet, generös i upplevelsen.

Den klassiska, funkisinspirerade A2-fåtöljen som lanserades på Stockholmsutställningen 1930 är fortfarande än idag mycket efterfrågad och högst älskad. Stilren och minimalistisk till utseendet men generös och givmild i upplevelsen lockar Fåtölj A2 till mersmak. Hemligheten bakom Grythyttestolarnas popularitet är det rogivande gung som manar tankarna att sakta ner och låter kroppen komma till vila.


Grythyttan Stålmöblers jubileumsgrupp är en klassisk kollektion i modern tappning.

Möblerna i dagens Klassikerserie har sitt ursprung i de första stolarna som gjordes i funkisstil. Förlagan till jubileumsgruppen är den klassiska A2-kollektionen med orange stålstativ och ribbor i furu. Endast de bästa timmerstockarna av svensk furu används till trädetaljerna. Den sk stjärnsågningen av det förstklassiga snickerivirket tar till vara träets naturliga egenskaper och fördelar. Med stående årsringar får man en hårdare yta som tar åt sig mindre fukt och ger betydligt mer formstabila och mindre sprickbenägna trädelar.

I jubileumsgruppen ingår ett bord 9B och fyra Fåtölj A2 med dynor klädda i tyg särskilt framtaget för jubileumsgruppen. Dessutom ingår en exklusiv presentbok - Historien om en svensk möbelklassiker.


Nytt bord till High Tech-serien

High Tech-bordets design är lätt och stabil. Givetvis med Grythyttan Stålmöblers höga kvalitet i material till minsta detalj i tillverkningen. Stativet finns i tre utföranden; varmförzinkat, mörkgrönt och svart. Bordsskivan är vit och är tillverkad av tålig kompaktlaminat. Bordsskivan kan förses med motiv på beställning. Total höjd: 72 cm. Bordsskivans mått: Ø 60 cm.
Både bordet och stolen är enkla att placera och passar lika bra på en uteplats som inomhus. För inomhusbruk finns smarta golvskydd som tillbehör.

Med design av Nisse Strinning anno 1984. Finns i flera färger och har den specifika Grythyttesvikten du behöver för att koppla av.


 


För mer information, kontakta
Stefan Molander, Grythyttan Stålmöbler
0591-632 43. stefan@grythyttan.net

Grythyttan

Lokstallgatan 1, SE-712 60 Grythyttan.
Tel. +46 (0)591-143 50. Fax. +46 (0)591-144 61. E-mail: info@grythyttan.net
www.grythyttan.net