Foto: scandinaviandesign.com

Keramikern och formgivaren Signe Persson-Melin har sin verkstad vägg
i vägg med Scandinaviandesign.com/galleri, därför föll det oss naturligt
att skapa en utställning med ett urval av objekt från förr och nu...


Siteseeing lördag 28 maj

Utställningsobjekt

Signe Persson-Melin har under fem decennier varit verksam som konsthantverkare, keramiker och formgivare. Hennes yrkesliv är så mångfacetterat att det inte låter sig sammanfattas i en titel. Hon har drivit egen verkstad och arbetat inom metall-, glas- och porslinsindustrin. 1985 blev hon Sveriges första professor i formgivning, vid institutionen för Keramik och glas på Konstfack.
Utan att göra avkall på kvalitet och konstnärlighet formar Signe Persson-Melin ting som svarar mot tidens behov. Hon har en naturlig lyhördhet, samtidigt som hon bevarar en igenkännbar kärna, ett personligt förhållningssätt.
Hennes relation till material och tekniker är nära och självklart. Vare sig hon arbetar med industriella eller hantverkmässiga metoder blir materialet sinnligt. Glasyrerna blandas med absolut gehör. Genom hennes känsla för det oregelbundna och olikartade händer något som ett perfektionistiskt sinnelag aldrig kan åstadkomma. Lerornas nyansrikedom, den avsiktliga och nästan omärkliga skevheten i formen, de stämplade ytorna och kombinationen av blottade och glaserade texturer ger tingen deras liv.

Från Kerstin Wickmans bok Signe Persson-Melin, T&M Förlag 1997.
Beridaregatan/Östra Stallmästaregatan, Malmö. 040 - 92 92 00
Öppettider M.-F. 10.00 - 17.00. Lör. 10.00 - 13.00
info@scandinaviandesign.com


I samband med nya utställningar tillhandahåller vi högupplösta pressbilder och textmaterial för nedladdning via internet.
Kontakta: ilona@scandinaviandesign.com för mer material.