Træprisen er en arkitekturpris, der uddeles af Træinformation. Prisen går til arkitekter, der har udmærket sig ved særligt kreative og nytænkende anvendelser af træ. Peter Karpf bliver den første vinder af den nyindstiftede ”Træprisen for banebrydende design i træ”.

Peter Karpf bliver den første, der modtager Træprisen for designudvikling i træ. Han får prisen for sine hudløst ærlige møbler i formpresset finér, der som arkitektoniske elementer skaber deres egne rum, og som er enestående i møbelverdenen.

Peter Karpf hædres med Træprisen for sine smukke, formpressede stole af finér, som foldes i flere retninger ud af ét stykke. Derved skaber han bløde, glidende overgange mellem fladerne og frembringer enkle møbler, der danner rum i sig selv.

Han er næsten mere kendt i det store udland end i sit hjemland, når man ser bort fra en snæver fagkreds, men hans talent er umiskendeligt og på linje med Poul Kjærholm og Arne Jacobsen.

”Peter Karpf har raffineret sit formsprog til det yderste i en overbevisende behandling af træets muligheder og er en af de få, der behersker det monolitiske formunivers. Han fremstår blandt de bedste i dansk møbelkunst. Som snedker kender han træets væsen og arbejder altid på træets præmisser. Han evner med stor faglig viden at skabe skulpturelt tredimensionelle møbler, som er formet ud af ét plan”, siger Bjarne Lund Johansen.

Arkitekt Dorte Mandrup, indehaver af Dorte Mandrup Arkitekter ApS og samtidig medlem af Træpriskomiteen, fremhæver kvaliteterne ved Peter Karpfs værker: ”Peter Karpfs stole er nyskabende og samtidig tidløse. Hans stole er i et sammenhængende materiale, hvilket set fra en arkitekts synspunkt er en form for lettelse eller forløsning, når man skal møblere et rum. Hver enkelt stol er et smukt objekt med selvstændighed nok til at indgå i dialog med rummet. En fantastisk vedholdenhed og uafhængighed af herskende trends er med til at gøre Peter Karpf unik”.

Træprisen er en anerkendelse, som Træinformation giver til arkitekter for innovative arkitektur- og designprojekter, hvor der indgår træ. Udover Peter Karpf belønnes i år Bjarke Ingels og Julien De Smedt for deres nyskabende arkitektur fra samarbejdet i tegnestuen PLOT og for de projekter, som de senere har arbejdet på hver især.
Træprisen er indstiftet af Træinformation og uddeles hvert andet år i samarbejde med Trælasthandlerunionen og Træsektionen i Dansk Byggeri. I år finder prisuddelingen sted den 17. september i Sjakket, Skaffervej 4-6, 2400 Kbh. NV, kl. 15.00-17.30.See
www.fredericia.com to learn more about these new works of furniture art.FREDERICIA FURNITURE A/S
Treldevej 183, 7000 Fredericia, Danmark
T +45 7592 3344. F +45 7592 3876
E mail sales@fredericia.com
www.fredericia.com