Pressemeddelelse
Fredag 22. oktober 2004Micado vinder designpris

Møbeldesigneren Cecilie Manz får Den Danske Designpris for et bord, der er ligeså enkelt, som det er iøjnefaldende.

Micado hedder bordet, som i dag gjorde den 32-årige Cecilie Manz til vinder af Den Danske Designpris 2004. Kronprins Frederik stod for overrækkelsen, som fandt sted på Dansk Design Center, der står
bag den eftertragtede pris.
Som navnet antyder, var det en leg med pinde, der gav idéen til det lille, trebenede bord.
- Jeg eksperimenterede med, hvordan man ved hjælp af pinde kunne konstruere et møbel, som var let at skille ad og samle. Det endte med et bord i en næsten arketypisk, trebenet konstruktion - lidt i stil med den klassiske jagtstol med lædersæde, fortæller Cecilie Manz, som er uddannet på Danmarks Design-skole.
Hun har raffineret konstruktionen, så den er samlet uden brug af skruer og hængsler. Den runde bord-plade og de tre ben låser sig selv, når bordet stilles på gulvet.Enkelhed og umiddelbarhed
- Jeg lægger vægt på enkelhed og umiddelbarhed. Min arbejdsmetode er først at se helt åbent på begrebet, f.eks. ”bord”. Jeg gør mig umage med at komme til bunds i, hvilke funktioner, det skal leve op til.
Så giver jeg idéerne fuld skrue i starten, men efterhånden som de tager form, minimerer jeg så meget som muligt, siger Cecilie Manz.
Hun har tidligere vakt opmærksomhed med blandt andet en stige, som samtidig er en stol, og et bord, der kan indstilles i flere højder efter ”strygebræts-princippet”. Det har fået nogle til at kalde hendes
møbler for multifunktionelle.
- Jeg kan godt forstå hvorfor, men det er ikke et ord, jeg bryder mig om, og det er ikke noget, jeg direkte tilstræber i mit design. Et møbel må gerne have flere funktioner, når de ligger lige for som en ”foræring” - og ikke er på bekostning af hinanden. Enkelheden er vigtigst, siger hun.
Cecilie Manz holder af at arbejde i træ, og ville gerne have haft en snedkeruddannelse.
- Men jeg har udviklet et godt og inspirerende samarbejde med en, som laver mine prototyper. Det giver mig mulighed for at bruge kræfterne på noget andet, siger hun.I Børge Mogensens fodspor

Cecilie ManzDet er Fredericia Furniture, som har sat Micado i produktion. Dermed følger Cecilie Manz i fodsporene på en række af Danmarks mest anerkendte designere - heriblandt Børge Mogensen, hvis navn er uløseligt forbundet med den familieejede virksomhed.
Hun erkender, at det både er en byrde og en gave at være under samme tag som Niels Jørgen Haugesen, Nanna Ditzel og Børge Mogensen. Men traditionen for et tæt parløb med designerne gør Fredericia Furniture til en god samarbejdspartner - også når man er et nyt navn.
- Det er kærlighed til faget, der præger Fredericia Furniture - ikke konservative 10-årsplaner og markedsundersøgelser. De er oprigtigt nysgerrige efter at se det færdige produkt, siger Cecilie Manz, som
roser virksomheden for at turde tage chancer.
- Der er brug for nogle, der tør at satse på de unge generationer. Det betyder utrolig meget, at nogle af de ting, man laver, rent faktisk bliver sat i produktion, siger Cecilie Manz.
Hun vil gerne punktere fordommene om, at unge designere bare laver ”mærkelige” ting.
- Jeg hører af og til folk sige, at vi kun tænker skulpturelt. Mit svar er nej, det passer ikke, det ser bare anderledes ud, siger hun.
Og selv om Micado på mange måder skiller sig ud fra klassikerne i dansk design, kan hun godt forestille sig, at de vil komme til at optræde side om side.
- Folk i dag er meget åbne for at kombinere nyt og gammelt. Jeg kan sagtens se Micado som jokeren i et nydeligt hjem - gerne sammen med en sort Børge Mogensen-sofa.

Micado fås i massiv ask, eg eller kirsebær - bordpladen desuden som lakeret, sort MDF-plade.

Billedmateriale og yderligere information fås hos
Ole Bjerg, Fredericia Furniture +45 7592 3344,
email: ob@fredericia.com
FREDERICIA FURNITURE A/S
Treldevej 183, 7000 Fredericia, Danmark
Telefon +45 7592 3344. Fax +45 7592 3876
E mail sales@fredericia.com
www.fredericia.com