Vid en prisceremoni häromkvällen tilldelades Forum Svenska Publishing-Prisets Designpris. Tävlingen är Sveriges äldsta, bredaste och mest prestigefyllda grafiska kommunikationstävling och delas ut i ett flertal kategorier. Designpriset tilldelas någon av de nominerade som juryn vill premiera för exceptionellt bra formgivning.

Juryns motivering:
’För en lättläst, okonventionellt konventionell design med mycket innehåll och en begåvad användning av typsnittet Century.’

’Det här är naturligtvis fantastiskt roligt eftersom vi under ett års tid arbetat hårt tillsammans med Henrik Nygren Design med att ta fram både den nya formen och Forums delvis nya redaktionella inriktning. Det här är ett bra erkännande från en kunnig jury och en bekräftelse på den positiva respons som vi fått från läsare och annonsörer’, säger Forums chefredaktör Daniel Golling.

Fotnot:
Förutom att Forum har fått en ny grafisk form av Henrik Nygren Design har innehållet skärpts. Du får större möjlighet till fördjupning nu genom längre och mer uttömmande artiklar. Vi kan skryta med några av branschens vassaste pennor och några av de riktigt stora fotografnamnen. Inriktningen är densamma; arkitektur, inredning och design i Norden, men vi har tagit bort de senaste årens tillägg till namnet, “AID”, och återgått till det namn tidningen hade när den startade 1976: FORUM.

Forum
Magazine for Scandinavian Architecture, Interiors and Design
Strandvägen 19 / SE-114 56 Stockholm
T +46–8–555 400 15 / F +46–8–555 400 74