Ung Svensk Form 1999

Nu är det dags för andra omgången av den jurybedömda utställningen Ung Svensk Form. Projektet startades förra året av Svensk Form med Bitte Nygren, Tom Hedquist, Johan Huldt och Claes von Hauswolff som initiativtagare. Projektet som under en treårsperiod stöds av IKEA har som syfte att lyfta fram unga svenska formgivare. Möjligheten att delta med en prototyp gör att man når de oetablerade formgivarna som många gånger inte har möjlighet att ställa upp i andra utställningar. Formgivaren måste inte vara knuten till någon skola för att få deltaga. Det är fritt för vem som helst att skicka in en anmälan. Enda kravet som finns är att innan är född 1969 eller senare.
Sedan starten på Form/Design Center i Malmö förra hösten har Ung Svensk Form 1998 åkt landet runt och mött en stor publik. Utställningen avslutas i sommar i Stockholm.

Ung Svensk Form 1999 har även i år en mycket kompetent jury som består av ledande aktörer inom svensk formgivning. Den består av:

Möbler och Inredning: Jonas Lindvall
Arkitektur: Agneta Hahne
Grafiskt och FotolRörlig Bild: Anders Kornestedt
Glas och Keramik: Pelle B. Sundberg
Industridesign: Pia Kristoffersson
Mode: Susanna Strömquist
Textil: Pasi Välimaa
Metall: Karin Johansson

Det grafiska arbetet är gjort av Ida Wessel, en av deltagarna i förra årets Ung Svensk Form. Utställningsarkitekt är Karin Lundberg.

Utställningen har vernissage på Form/Design Center fredag den 5 november. Efter en månad i Malmö vandrar den vidare till bland annat Växjö, Stockholm och Göteborg.

Har ni några frågor kan ni nå Fredrik Vial, projektledare, på Form/Design Center tisdag till fredag efter klockan 0900.
Telefonnumret är 040-10 36 10, fax 040-97 00 53.
Adressen är Form/Design Center, Box 4309, 203 14 Malmö.
Ni kan också maila mig på fredrik@formdesigncenter.com
Ni kan också höra av er till Bitte Nygren på Form/Design Center,
Tom Hedquist på Konstfack, eller Johan Huldt på Svensk Form.