23 maj - 8 juni

Foto: Johan Kalén

I årets elevutställning SLULTHMAH visar examens- och andra projektarbeten upp en stor variation. Projekt där besökaren får stor inblick i praktiska och tekniska lösningar och en del där gestaltningen har varit mer centralt. Andra projekt har sociala utgångspunkter eller visar på processer och metoder att kommunicera idéer av olika slag. Andra tar sin utgångspunkt i det fysiska rummet eller i landskapet. Den sammanfattande nämnaren är kreativitet   och engagemang.

Från Malmö högskolas utbildning Materiell och Visuell Design visas bl a en alkoholförebyggande kampanj för studenthälsan, design som verktyg för social förändring i Sydafrika - där unga sydafrikaner uttrycker sin samhällskritik genom konst och design, möbler av cocos, tatueringar eller en film för MTV.

Från Malmö högskolas utbildning Produktutveckling och design visas bland annat en chick citytermos, ett par stadiga betongbord, en kurvig sittmöbel och några skinande lampor.

Industridesignutbildningen vid Lunds universitet visar projekt i det förnyelsebara materialet   trä, lampprototyper för det offentliga rummet och vägghängda förvaringsmöbler för ett boende på liten yta.

Arkitektutbildningen vid Lunds universitet visar bl a ett förslag till ett svenskt filmmuseum, hur man med arkitektoniska medel kan belysa flyktingsituationen i Europa, en ny sjömanskyrka i New York eller en ny grön destination i Malmö.

Landskapsarkitekterna har i ett projektarbete arbetat med temat" att skapa en plats". Detta landskap blir en inramning av olika examensarbeten som presenteras som blädderex. Här   hittar man tex en studie av Stapelbäddsparken sedd ur ett genusperspektiv, ett projekt om   uthållig estetik i landskapsrummet eller en växtdatabas med sökmotor.

Välkommen till pressvisning den 22 maj kl 12.00. Träffa elever och lärare och ta del av   deras tankar och idéer.   Lätt lunch serveras.

Välkommen också till vernissage samma kväll kl 18-21. Musik av IAH.

OBS! Till vernissagen krävs inbjudningskort. Ditt presskort gäller som entrébiljett.

Foto: Johan KalÚn

Form/Design Center ligger i Hedmanska gården vid Lilla Torg i Malmö. Den kringbyggda gården med anor från 1500-talet är förklarad som byggnadsminne. Handelsmannen Gabriel Hedman lät 1850 uppföra det stora spannmålsmagasinet som idag är Form/Design Center.

FORM/DESIGN CENTER
LILLA TORG, BOX 4309, 203 14 MALMÖ
TELEFON 040664 51 50, TELEFAX 040-97 00 53