Signerat M&Ö
2 december-8 januari 2006
M&Ö är förkortningen för kreatörsduon John Melin och Anders Österlin. M&Ö är också signaturen för den svenska kreativa revolutionen under 50- och 60-talet. Aldrig tidigare – eller senare? - har mer nyskapande reklam och design skapats i Sverige. Mer än ett halv sekel senare inspirerar de fortfarande. Det är design utan bäst-före-datum!
Utställningen är producerad av Jerry Bengtsson i samarbete med FDC och Sveriges Arkiv för Reklam och Grafisk Design i Landskrona. Den kommer senare att visas på Landskrona Museum.Hemslöjd/Designprojektet
2 december- 8 januari 2006
Under Designåret har fem designer och fem hemslöjdare genomfört ett projekt tillsammans. Arbetet har varit fritt och öppet med målet att finna gemensamma plattformar och möjligheter till utveckling genom att förstå varandras kompetenser. Resultatet; en glad och nyfiken utställning med nya tankar och ideer!
Deltagarna Mariano Vozzi, Jenny Nordberg, Inger Ohlsson, Lars-Otto Lindskog, Margareta Holmgren, Anette Lundin, Alfonso Sangüesa, Yvonne Bävman, Åsa Wågmark och Petra Lilja visar t ex gummimattor, näverprojekt, stickade plastlampor, skinnklockor.
Projektet är ett samarbete mellan Region Skåne och Skånes Hemslöjdsförbund.Kontraster
2 december – 8 januari 2006
Pascale Cottard-Olsson har i snart tio år drivit ett uppmärksammat designgalleri i Stockholm. Sedan i höstas står hon också som producent av Collection Pascale som innehåller objekt av
hennes favoritdesigners. Ljusstakar av Alexander Lervik och Barbro Wesslander. Elefantskulptur av Owe
Gustafson, som tecknade Fem myror är fler än fem elefanter. Spegel och lampett av Ola
Wihlborg samt julkalender av Lotta Kühlhorn. Catarina Larsson visar skira, poetiska objekt i skiftande material som viscos, polyester, nylon, ull och papperssnören. De skulpturala, organiskt formade objekten kan användas för att skapa rumsligheter som t ex taklampor, rumsdelare eller skimrande “ljuselement”. Efter femton års arbete med inredning och textil på IKEA arbetar hon nu som självständig textilformgivare och konstnär.