FORM/DESIGN CENTER JUBILERAR

64/ 1964 slog Form i Malmö upp portarna på Stadiongatan 25 och då gick Annika Heijkenskjölds dröm i uppfyllelse. Under många år hade Annika Heijkenskjöld varit sekreterare i Svenska Slöjdföreningens lokalföreningför Skåne och Blekinge (nuvarande Svensk Forms regionalförening för Skåne) och som sådan mycket engagerad och aktiv. Den, då okända men sedermera internationellt uppmärksammade, unga form-givarduon Lindau&Lindekrantz, stod för den flexibla inredningen. John Melin för en strong grafisk profil.

74/ 1974 var det dags att flytta. Den 7 december återuppstod Form i ny tappning på Hedmanska gården, centralt belägen vid Lilla torg. Tre våningar med café, butik och liksom tidigare ständigt växlande utställningar togs i besittning. Under flera år hade vi kallats Form Design Center, det var först i samband med flytten som "slashen" och den gröna färgen lades till. Johan Steen var grafisk formgivare.

04/ Nu, 40 designår och 900 utställningar senare, är det dags att fira. Ett jubileum i december blir ju också en självklar start för Designåret 2005 här i Skåne, även om vi tjuvstartar… Så välkommen att blicka såväl bakåt som framåt tillsammans med oss alla här på Form/Design Center. Vi firar med att hela huset har fått en ansiktslyftning. Nya skyltar och nya montrar. Väggarna är nykalkade mm - ett varmt tack till Stadsfastigheter, Malmö stad.
Vi presenterar en ny grafisk profil som har tagits fram av Patrik Lundberg. Den återknyter till "slashen"och den traditionella gröna färgen. Se också den nya hemsidan som blir klar till jubileet.
Vi gör en utställning med grundtemat "god form håller". Vi fyller hela huset med minnen och tankar kring 40 års formgivning. Allt från Åke Axelssons stol S217 till Louise Hederströms lampa Gladys.
Vi producerar en bok med Ingrid Sommar som redaktör och
Patrik Lundberg som AD. En bok som på olika sätt speglar 40 års tidsanda i Malmö, sett ur ett designperspektiv.
Vi bjuder in till Öppet Hus under helgen den 4-5 december för våra trogna och självklart även nya besökare. Vi bjuder på glögg och överraskning - förutom upplevelser förstås.