Välkommen till Form/Design Centers sommarutställningar 2003!

Plan 1

Stafet(t)
19 juni — 31 augusti

Vad händer när dansk och svensk design möts? Finns det gemensammanämnare eller är Öresunds makt så stor att Danmark och Sverige är delati två olika designkulturer?

Stafet(t) är en utställning i vilken 24 formgivare, 12 från varje land, har utmanat varandra till att delta — och där utmaningen blir till en dialog mellan nutidensdanska och svenska design.

Stafet(t) är resultatet av ett samarbete mellan Dansk Design Center och Form/Design Center, som satt igång fyra stafettkedjor genom att välja de två förstadeltagarna från respektive land. Därefter har processen levt sitt eget liv genomformgivarnas personliga val och motiveringar.

Resultatet är en utställning som presenterar allt från inredningskoncept och möbler till grafisk design ochindustridesign. Design med en stark, humoristisk och nyskapande anda.

Utställningen har tillkommit med stöd av Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde, Köpenhamn, Peer, Malmö och Papyrus Sverige AB.

Läs mer/bilder om utställningen Stafet(t)

Plan 2

Pelles plast
19 juni — 24 augusti

Utställningen Pelles plast
visar milstolpar i plastmöblernas historia och speglarden upptäckarlust som drabbade designers och producenter på främst 1960-talet.

Föremålen, möbler och bruksföremål, kommer från Moderna Möbelklassikeri Malmö. Ägaren, Pelle Ekelin, har under många år byggt upp en samling som innefattar alla de stora internationella namnen Aarnio, Saarinen, Magistretti, Castiglioni, Sottsass, Panton och Eames. Självklart också våra inhemskaformgivare som t ex Breger och Blomberg/Lysell/Thames.

Bilder från utställningen

Plan 3

Obegränsad lek
19 juni — 24 augusti

IKEAs nya PS-kollektion för barn tar fasta på att barn lär genom lek. 22 namn-kunniga designers har formgivit 32 produkter som stimulerar rörelse och vila,fantasi och upptäckarglädje, självkänsla och fysik.

Utmaningen har varit att bygga in leken i designen och stor vikt har lagts vid säkerheten. 16 barn från 9 länder var testpiloter innan den slutliga kollektionen bestämdes.

Dessutom konsulterades internationella pedagoger, docenter och professorer med olika specialkompetens. Barn i alla åldrar är välkomna att leka med möbler och annat i den fjärde PS-kollektionen.