Ingegerd Råman Glas och keramik
26 sept—28 okt 2001

More about Ingegerd Råman...

Ingegerd Råman (f. 1943) är krukmakare med utbildning från Konstfack.

Hon är idag verksam på Orrefors och har tidigare arbetat som glasformgivare på Johansfors och Skrufs glasbruk. Hon är en av de mer meriterade glasformgivarna i Sverige. Hon är kvalitativ och välbalanserad samtidigt som hon är nyskapande och omsorgsfull. Ingegerd Råman är av regeringen utnämnd till professor.

Tidlöshet och enkelhet är ord som beskriver hennes glas. Lågmält, men klockrent, gör hon föremål som hon själv gillar. Det är bruksföremål som kretsar kring maten, drycken och det dukade bordet. Hon vill renodla och fokusera, men ändå kvarhålla en känsla av lust och skönhet i föremålet — annars blir enkelheten och renodlingen en fallgrop. "En burk med lock är en burk med lock. Men det måste finnas värme, tanke, idé och poesi bakom", förklarar Ingegerd.

Form/Design Center presenterar en utställning med Ingegerds Råmans glas och keramik. Utställningsarkitekt är Tom Hedqvist, rektor på Beckmans skola i Stockholm. Utställningen har producerats i samarbete med Orrefors.

Tack till Orrefors och Skrufs glasbruk.

För pressbilder och ytterligare information kontakta Form/Design Center. Tel 040—664 51 50. Fax 040—97 00 53. E-mail info@formdesigncenter.com.