Hvordan arbejder fremtidens designere, og hvordan forholder dansk design sig til globale spørgsmål som bæredygtighed, ny teknologi og forbrug?Udstillingen it´s a small world udfordrer den danske designtradition og undersøger fremtidens designpraksis i et globalt perspektiv.

it´s a small world er udviklet i et samarbejde mellem Dansk Design Center, Danish Crafts og Dansk Arkitektur Center på initiativ af Økonomi- og Erhvervsministeriet og Kulturministeriet. it´s a small world er en international rejseudstilling som vises under Copenhagen Design Week.Udstillingen vises i Dansk Design Center fra d. 28. august 2009 til slutningen af januar 2010 og skal derefter vises internationalt.Danmark som kreativ nation
Danmark har en lang tradition som førende designnation. Med udstillingen it´s a small world ønsker udstillingens arrangører at synliggøre de nye danske designkompetencer og vise Danmark som et samfund med et kreativt og politisk bevidst designmiljø. Et samfund hvor universelle designproblematikker er på den sociale og ikke mindst den kulturelle dagsorden.

"Dansk design, kunsthåndværk og arkitektur er internationalt anerkendt. Hvis vi skal styrke det danske ry som designnation, er der behov for at øge kendskabet til Danmark som et land med et stærkt kreativt miljø. Med rejseudstillingen, it´s a small world, får Danmark en unik mulighed for at vise omverdenen, hvordan nyt dansk design, kunsthåndværk og arkitektur kan bidrage til den globale, bæredygtige debat", lyder det fra Økonomi- og Erhvervsminister Lene Espersen.


Individuelle ønsker og globalt ansvar
it´s a small world undersøger, hvilken rolle design har som problemløser i en verden fyldt med overskudsproduktion og et endeløst udbud af produkter. Konfronteret med globale udfordringer som bæredygtighed og ikke mindst det stigende krav til individuelle og ikke-standardiserede svar, bliver både specialisering og fleksibilitet nøgleord i alle trin af designprocessen. Samspillet
mellem individuelle ønsker og globale behov er udgangspunkt for udstillingens diskussion.

Seks scenarier
We´re so normal, I´m so special og It´s Your turn er nogle af titlerne på de seks scenarier, som i et udstillingsdesign af isbjerglignende strukturer, lader design, kunsthåndværk og arkitektur smelte sammen i en tværfaglig dialog.

Med udgangspunkt i nye værker og nye designprocesser vises eksempler på New Craftsmanship og ikke-standardiseret praksis, som er nye definitioner på de klassiske designværktøjer, som er udskiftet med processuelle kompetencer og en genopdagelse af håndværkets teknikker og traditioner i nutidig kontekst.

Publikum opfordres til at involvere sig i scenarierne og gennem udstillingen kan man bl.a. opleve verden med barneøjne fra ladet på en Christianiacykel eller opleve Vibskov & Emenius soulwash. Publikum inddrages i dialog omkring, hvordan fremtidens byer og bæredygtige hjem skal se ud, og der vil også være mulighed for at opleve en bæredygtig sofa for hele familien.Udstillingen er kurateret af:
Dansk Design Center, arkitekt/designer maa/mdd, Tina Midtgaard (projektleder)
Danish Crafts, arkitekt Karen Kjærgaard
Dansk Arkitektur Center, arkitekt maa Kjersti Wikstrøm.www.itsasmallworld.dk


Danish Design Centre
H C Andersens Boulevard 27
DK-1553 Copenhagen
Denmark
Phone +45 33 69 33 69
Fax +45 33 69 33 00

Pressefoto kreditering
vibskov emenius
Fringe Project 10, 2009
Photo: Alastair Wiper

KATVIG
Photo: Søren Solkær Starbird
(Rights: Katvig ApS, 2006)

RACA
BSSD - Brooklyn Star Department. Brooklyn NY, 2006.
Photo: Pejk Malinowski

Cycling
Photo: Kajsa Plum Wirell

Steen Ipsen
Life Cycle, 2009
Photo:   Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Astrid Krogh
Suntiles, 2009
Photo: Torben Eskerod

Mathias Bengtsson
Spun Bench, 2005
Photo: Martin Scott- Jupp

Ole Jensen
We Are Family, 2009
Photo: Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

3XN
Horten Building, 2009
Photo: Adam Mørk

KRISTINE JENSENS TEGNESTUE
Nikolai Cultural Centre, 2007
Photo: Simon Høgsberg

BIG, Bjarke Ingels Group
Collage
Courtesy: BIG, Bjarke Ingels Group

KOLLISION
CO2030 | Kollision | 2009

The Royal Playhouse, 2008
Lundgaard & Tranberg, Architects A/S
Photo: Jens Lindhe, arkitecht MAA.