Element2002
28 August - 22 October 2002


Denmark's new designers are busting with imagination and talent. The magazine BO BEDRE gives promising, young designers a challenge: Create a new element for the home - in a brief amount of time. See the winning project and the other ideas for our future homes.


Wooden mat which folds to form various pieces of furniture

Design:
Claus Bjerre
Vipp´r
Rocking stool

Design:
Michael Poulsen
Folding bookcase

Design:
Thomas Lund
Box.
Bed/coffee table/bench/reclinger.

Design:
Anne Mette Jørgensen
Coffee table adjustable to two heights

Design:
Jesper Kofoed Thomsen
Book Kit.
Bookcase/stool

Design:
John Sebastian Laursen


Unge talenter vinder BO BEDREs designkonkurrence "Element 2002" med kreative og innovative produkter udviklet på kun otte dage.

Se projekterne i udstillingen "Element 2002" i Dansk Design Center 29. august – 22. oktober 2002


Industriel designer Thomas Lund (27 år) vinder BO BEDREs konkurrence om nye møbler til boligen og modtager 20.000 kr for projektet "Foldereol".

Arkitekt, industriel designer Michael Poulsen (28 år) modtager en særpris på 5.000 kr for gyngetaburetten "Vipp’r".

Vinderne blev afsløret af chefredaktør Erik Rimmer, BO BEDRE, onsdag den 28. august 2002 ved åbningen af udstillingen Element 2002 i Dansk Design Center. Udstillingen kan ses i Dansk Design Center frem til den 22. oktober 2002.

Thomas Lunds element er skabt af otte kvadrater, som kan foldes til mange forskellige møbler alt efter behov. Dommerne sagde: "Fin udnyttelse af et interessant og velkendt stykke legetøj. Sjov idé. God til folk, som flytter ofte og har rum af skiftende størrelser." Thomas Lund er uddannet industriel designer fra Danmarks Designskole i 2001. Siden årsskiftet har han haft egen tegnestue, og han arbejder netop nu med et børnemøbel til en svensk virksomhed.

Michael Poulsen har skabt en gyngetaburet, som man kan sidde sidelæns eller overskrævs på. Dommerne sagde: "Et ergonomisk siddemøbel – på en flot måde." Michael Poulsen er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Han arbejder bl a med udstillinger og indretninger og er medstifter af Nonproduction, et forum for nyuddannede designere, arkitekter og kunstnere.

Følgende designere var inviteret til at deltage i konkurrencen: Thomas Lund, Michael Poulsen, Claus Bjerre, Anne-Mette Jørgensen, Jesper Kofoed Thomsen og John Sebastian Laursen.

Chefredaktør Erik Rimmer siger bl a: "Der findes mange møbler i verden, og spørgsmålet er da også, om vi egentlig har behov for flere? Men vores familiemønster ændrer sig hele tiden og dermed også den måde vi indretter os på. Fleksibiliteten er et af tidens krav til nye møbler – i en periode af vores liv bor langt de fleste af os alene på ikke så meget plads, og derfor har vi behov for løsninger, hvor det enkelte møbel i boligen har flere funktioner.Målet for konkurrencen har været at kaste lys på de unge designtalenter, og gerne sådan at deres idéer og prototyper kommer i produktion. Det er nu op til Danmarks producenter at vurdere om idéerne så også kan holde vand i mere kommerciel form."
Kravene til de 6 designere var at de max skulle bruge 3 dage til skitsefase og konceptudvikling, max 5 dage til udvikling af model, og at modellen kun skulle bestå af 2 grundmaterialer. Højt prioriterede værdier var, at materialet skulle bruges på en ny måde, at elementet skulle have flere funktioner og ledsages af en god historie eller idé, have en spændende form og være billigt at producere.

Det er fjerde år, at BO BEDRE afholder konkurrencen Element. I år har deltagerne især arbejdet med møbler, som kan flere ting end det ser ud til ved første øjekast.

Med talentkonkurrencen og udstillingen ønsker BO BEDRE at være med til at sætte fokus på Danmarks nye designere, som er på vej frem. Designerne og deres produkter omtales i BO BEDREs septembernummer, og på www.bobedre.dk kan man efter åbningen af udstillingen se, hvem der vandt, og stemme på sit eget favoritmøbel.

Dommerpanelet var designer Nanna Ditzel, designer Henrik Holbæk fra Tools Design, designstrategirådgiver Jens Bernsen, Bernsen Design Strategi A/S, og redaktionschef Mette Nexmand Jacobsen, BO BEDRE.

Åbningstider Dansk Design Center: Man – fre kl 10 – 17, weekends og helligdage kl 11 – 16.


Danish Design Centre
H C Andersens Boulevard 27
DK-1553 Copenhagen
Denmark
Phone +45 33 69 33 69
Fax +45 33 69 33 00