SUMmerCamp02 i Dansk Design Center:
At designe med udgangspunkt i den danske sommer. Nostalgi omsat i produkter, som kan bruges hele året


De unge designere bag konceptet SUM viser udstillingen SUMmerCamp02 i Dansk Design Center. Udstillingen åbner onsdag den 26. juni 2002 og kan ses frem til den 25. august.

I SUMmerCamp02 præsenterer designerne resultatet af deres nye fælleskoncept: At designe med udgangspunkt i den danske sommer og i de ting, vi forbinder med sommer og sommerstemning.

Designerne siger: ’Vi har taget frem det gamle, gemte og hengemte, som der kun er plads til i sommerhuse, campingvogne og kolonihaver og omsat det til en serie produkter, der rummer stemningen af den skønne, grønne og alt for korte danske sommer.

Vi dækker et bord og skaber et rum med produkter, som er inspireret af spøjse plastbordskånere, hæklede grydelapper, engangsservice og røgfarvede glastallerkener. Det er blevet til smørebrætter i melamin og laminat, rullegardiner af papir med tryk, kopper af porcelæn med perleprægninger, det obligatoriske flueforhæng og meget mere.’

Designerne bag SUM er alle uddannet på Designskolen Kolding. De gik sammen – efter en henvendelse i 1998 fra en virksomhed, der manglede hverdagsprodukter til et yngre publikum - og skabte et nyt mærke, SUM (betyder ’Jeg er’ på latin), som dannede basis for en produktlinie for ting til bordet. Disse ting kan også ses på udstillingen SUMmerCamp02.
Se også www.sumlt.dk

Desigerne (Peter Løgstrup Fischer, industriel design, Ane Mortensen, tekstil, Axel J Petersen, industriel design, Berit Kristensen, keramik, Lene Vad Jensen, keramik, Tina Ratzer, tekstil) har i dag selvstændige karrierer, men mødes, især over nettet, og udveksler og udarbejder koncepter og idéer til nye produkter og udstillinger.

For yderligere information, kontakt venligst
- Tina Ratzer, tel 26 16 46 04, tina.ratzer@mobilixnet.dk.
- Birgitta Capetillo, DDC, tel 33 69 33 09, bca@ddc.dk

SUMmerCamp02. Hverdage kl 10 – 17, weekends og helligdage kl 11 – 16 i Dansk Design Center.


Danish Design Centre
H C Andersens Boulevard 27
DK-1553 Copenhagen
Denmark
Phone +45 33 69 33 69
Fax +45 33 69 33 00